October/Early November News


Η 6η σεζόν του Poplie ξεκίνησε 1η Οκτωβρίου μαζί και οι εκπομπές του ChicOnAir Show. Η πρώτη εκπομπή αποτέλεσε και μια από τις αγαπημένες μου εκπομπές όλα αυτά τα poplie χρόνια, μιας και είχα καλεσμένο στο στούντιο τον Music Selector Rankin Johnny, ιδιοκτήτη της THC Records και ιδρυτή του THC Soundsystem. Αφορμή για τη συγκεκριμένη εκπομπή αποτέλεσε και το παραπάνω party, που συμμετείχα στη διοργάνωσή του στην πόλη της Πρέβεζας. Για αυτό το λόγο κράτησα ως φωτογραφία της εκπομπής την αφίσα της εκδήλωσης.


 
Ακολούθησαν δύο εβδομάδες κενό λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά και ανανέωσης στο στούντιο. Αγοράστηκαν δύο καινούρια "παιχνίδια", η κάρτα Fireface 800RME, αλλά και το Boss Space Echo, ώστε ταυτόχρονα να επικεντρωθώ και στις πιο δημιουργικές μου δραστηριότητες.



Αποφάσισα να παρουσιάσω τις πρώτες ιδέες του project Alycus Dreams, ένα θορυβώδες, αστικό soundtrack μιας ιστορίας δολοφονίας. 

Το κομμάτι Cassie's Street, αναφέρεται στη δολοφονία της Κασσιανής, από τον ίδιο τον άντρα της. Το φάντασμα της οποίας αρχίζει να περιπλανιέται στον συγκεκριμένο σκοτεινό δρόμο.


Το δεύτερο κομμάτι του συγκεκριμένου soundtrack, ονομάζεται Few Steps 2 Heaven, στο οποίο αναφέρεται στις πρώτες εικόνες της Κασσιανής, καθώς εισέρχεται στον Παράδεισο, αλλά επιλέγει να φύγει, γιατί δεν της ταιριάζει και να γυρίσει πίσω να κατανοήσει για ποιον λόγο κατέληξε να πεθάνει τόσο βίαια, ίσως και να εκδικηθεί το θάνατό της.

Στο δεύτερο κομμάτι προσπάθησα να "εντάξω" τη φωνή μου, και η ιδέα είναι να ακούγεται πιο "καθαρά", ώστε να ακούγεται και η ιστορία στην οποία αναφέρεται το κάθε κομμάτι. Φυσικά είναι η πρώτη φόρμα και των δύο κομματιών και εν καιρώ θα υπάρξουν και οι βελτιωμένες version τους.


Ταυτόχρονα, επανήλθε το ChicOnAir Show κάθε Τετάρτη στον αγαπημένο μας διαδικτυακό σταθμό, Poplie.




Στις συγκεκριμένες εκπομπές, αναζητώ μια νέα φόρμα, στις οποίες πέρα από τις ηλεκτρονικές περιπλανήσεις, αναζητώ να συμπεριλάβω κάποια διαφορετικά μέρη, όπως κομμάτια, τα οποία έχουν "πειραχθεί" ως covers ή samples σε μεταγενέστερα κομμάτια/τραγούδια. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο το ονόμασα "cover stories". Αλλά και κεφάλαια όπως "classic corner" ή και "Good God!". Δίνοντας έναν πιο "παιχνιδιάρικο"/playful χαρακτήρα στην εκπομπή.

Στην παρούσα φάση, έχω αποφασίσει τη σειρά εκπομπών με soundtrack χαρακτήρα για τη φετινή χρονιά να μην την παρουσιάσω στην εβδομαδιαία φόρμα των ChicOnAir εκπομπών στον poplie. Αλλά σε μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, που ετοιμάζεται και πιθανόν να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Για όλες τις παραπάνω εξελίξεις, θα είμαστε σε επικοινωνία ;-)

Σχόλια