Chinese Medicine in Cancer Care του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου (Niko Trian)




Πως ξεκινάς να παρουσιάσεις το νέο βιβλίο/μελέτη ενός φίλου, που είναι βασικός πυρήνας του ίδιου του blog; Τόσο οι ιστορίες του, όσο και η καταπληκτική σειρά της Σχολής Φιλοσοφίας είναι οι πιο διαβασμένες αναρτήσεις. Πρώτα απ'όλα με μια ευχή να είναι και το νέο βιβλίο καλοτάξιδο! Αλλά και να αναφέρω το πόσο χαρούμενος και ταυτόχρονα περήφανος είμαι για τα κατορθώματα του αγαπημένου μου φίλου. 

Ένα χρόνο σχεδόν μετά το πρώτο βιβλίο, the Acupuncture Academy από την Amazon Book, επιστρέφει με μια ακόμα εκπληκτική μελέτη για το πως μπορούμε να αναζητήσουμε μέσα από ιατρικές μεθόδους με καταγωγή από την Κίνα την θεραπεία του καρκίνου, "Chinese Medicine in Cancer Care"

Θέτοντας από την αρχή το ερώτημα "πως μπορείς να αποτρέψεις τον καρκίνο",  λόγω της ιδιαίτερης διάδοσης στη σύγχρονη κοινωνία αυτής της απεχθούς ασθένειας, μας ξεναγεί βήμα-βήμα στον τρόπο που θα παρουσιάσει τις σκέψεις και την αναζήτησή του. 

Κρατάω αυτή τη βασική λέξη "αναζήτηση" μιας και είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι ο Νίκος δεν είναι ένας άνθρωπος, που μπορεί να γνώρισε κάποια στιγμή της ζωής του έναν διαφορετικό πολιτισμό μέσα από κάποιο, έστω και πολύμηνο, ταξίδι για να τον προσεγγίσει μέσα από μια δυτική σκέψη. Είναι ένας άνθρωπος που φέρει τον "δυτικό πολιτισμό" λόγω καταγωγής, αλλά αποφάσισε να ζήσει, να βιώσει σε βάθος τον διαφορετικό πολιτισμό και τελικά να συνεχίσει τη ζωή του εκεί. Μια βιωματική καθαρά προσέγγιση, που ταυτόχρονα δίνει ένα μεγαλύτερο κύρος στο βιβλίο που θα επιλέξετε να αγοράσετε και να εντρυφήσετε. 

Δεν θα προσπαθήσω να γράψω κάτι παραπάνω από αυτά που θα διαβάσετε στο ίδιο το βιβλίο. Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να γνωστοποιήσει την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου και την κυκλοφορία του μέσα από την Amazon Books, και αυτή τη φορά. Να τονίσει την αυθεντικότητα αυτής της πρωτοβουλίας, αλλά και την καθαρότητα ενός ανθρώπου που φέρει δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, έναν από καταγωγή και έναν από επιλογή.

Το έχω ξαναπεί και θα ήθελα να το τονίσω και πάλι. Ο Νίκος είναι ένας φίλος και δάσκαλος, που μέσα από τη σχέση μας, συνεχίζω να εμπνέομαι και να ενθουσιάζομαι από τις ανακαλύψεις του, και είναι σίγουρα ο πρώτος άνθρωπος που μου παρουσίασε τα οφέλη μέσα από την ολιστική σχέση με τη yoga και τον διαλογισμό. Και μόνο για αυτό, αλλά και για όλη την υπέροχη γνώση που αναδύεται μέσα από τα γραπτά του στο blog, δεν υπάρχουν λόγια να τον ευγνωμονώ καθημερινά.

Νίκο, εύχομαι από καρδιάς, και το δεύτερο βιβλίο να έχει κάθε επιτυχία και να τύχει της ανταπόκρισης, που του αξίζει. Και να έχεις την ίδια δύναμη στις νέες αναζητήσεις και ανακαλύψεις σου.

Σχόλια