Middle-Eastern Promises




Με το τελευταίο mixtape στο αγαπημένο Random Access Radio, ολοκληρώνεται μια πρώτη φάση του project που ονομάστηκε Hazar Afsan (of love, murder and oracles). Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικά mixtapes που φέρανε τον τίτλο "Middle-Eastern Promises".

Η ιδέα του Hazar Afsan ήταν να δημιουργηθούν πρωτότυπα κομμάτια, που σαμπλάρουν κομμάτια ή τραγούδια με καταγωγή χώρες της Μέσης Ανατολής. Δίνοντας ένα "ανατολίτικο" στοιχείο σε ηλεκτρονικά κομμάτια, που έχουν σκοπό να διαμορφώσουν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα κάποιου εγκλήματος ή εγκλημάτων σε μια "φανταστική" Βαγδάτη. Και χρησιμοποιώ τη λέξη φανταστική, μιας και είναι χώρα που δεν έχω επισκεφθεί και επίσης μου είναι αδύνατο με τις γνώσεις, που έχω να προσεγγίσω την κοινωνικό-πολιτική της σύγχρονη κατάσταση. Βασικές αναφορές είναι το επικό έργο "Χίλιες και Μία Νύχτες" και φυσικά όλοι οι δίσκοι που έχω αναζητήσει σε δισκοπωλεία μέχρι και κάποια βίντεο στο youtube. Φυσικά βασική αναφορά είναι και η δισκογραφία από καλλιτέχνες όπως ο Muslimgauze, ο Vatican Shadow, ο Pharoah Chromium και άλλοι, που έτσι και αλλιώς θαυμάζω όλα τα χρόνια. Και αντίστοιχα τα δύο mixtapes παρουσιάζουν όλες τις ιδέες και αναφορές γύρω από το project.



Η παραπάνω εντατική εργασία των τελευταίων μηνών στη δημιουργία των κομματιών, βρίσκεται πλέον στην επόμενη φάση της, εφόσον από τα συγκεκριμένα κομμάτια έχω επιλέξει ποια μπορούν να ξαναδουλευτούν προς την ψηφιακή κυκλοφορία στην πλατφόρμα του bandcamp. Κάτι που θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους μήνες με τελικό τίτλο Middle-Eastern Promises. Μιας και η φωτογραφία από το τελευταίο mixtape έδωσε την έμπνευση, που αναζητούσα.

Για όσους ενδιαφέρονται για ολόκληρο το μέχρι στιγμής project, φυσικά μπορείτε να ακούσετε και το πρώτο mixtape:



Ευχαριστώ για την υποστήριξη. Εις το επανειδείν!! ;-)

Σχόλια