Rendeece - Faust _ Episode 18 - The Mephisto Body @Random Access Radio



1. Intro - Faceless jazz

Η Μαργαρίτα βρίσκεται στο γραφείο της. Υποδέχεται έναν πελάτη της. Αυτός ξεκινάει να μιλάει για την εβδομάδα του, όπως γίνεται σε όλες τις συνεδρίες τους. Κάποια στιγμή κάνει παύση. Η Μαργαρίτα εκπλήσσεται. Τον κοιτάζει καλύτερα. Συνειδητοποιεί ότι το πρόσωπό του δεν έχει χαρακτηριστικά. 

2. Faceless Sequence

Είναι ανήσυχη. Του ζητάει συγνώμη και του εξηγεί πως πρέπει να βγει για λίγο έξω. Τρέχει γρήγορα και βγαίνει από το γραφείο της. Μπαίνει στο ασανσέρ. Είναι άλλοι τρία άτομα μέσα. Γυρνάει το βλέμμα της και κοιτάει τη γυναίκα. Επίσης, το πρόσωπό της δεν έχει οποιοδήποτε χαρακτηριστικό. Γυρνάει το κεφάλι της και η χωρίς πρόσωπο γυναίκα. Υπάρχει μια ένταση και την νιώθει χωρίς να μπορεί να δει οποιαδήποτε έκφραση σε αυτό το απρόσωπο ον. Το ίδιο και οι δυο άντρες που στέκονται μπροστά τους. Ανοίγει η πόρτα του ασανσέρ και τρέχει γρήγορα στο φουαγιέ του κτιρίου και ύστερα στο προαύλιο. Είναι τρομοκρατημένη, προσπαθεί να πάρει ανάσα. Κοιτάει γύρω της. Όλοι οι άνθρωποι, που κινούνται γύρω της, είναι χωρίς πρόσωπο.

Ξυπνάει.

3. The Mefisto Body

Ξυπνάει και τον Φάουστ δίπλα της. Του εξηγεί πως θυμήθηκε ένα ιατρικό συμβάν, που, όμως, οι γιατροί είχαν καταφέρει να το αποσιωπήσουν για να μην προκαλέσουν οποιαδήποτε ταραχή στον κόσμο. Ανοίγει τον υπολογιστή της και ψάχνει τα προσωπικά της αρχεία. Το πτώμα Mefisto. 

4. Renewal In Awe

Είχε βρεθεί ένα πτώμα ενός άγνωστου άντρα γύρω στα εξήντα. Δεν ήταν ξεκάθαρα τα αίτια θανάτου του. Τον είχαν κρατήσει για κάποιες ημέρες στο νεκροτομείο, όταν βρήκαν τα στοιχεία του, καθώς η γυναίκα και τα παιδιά του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του. Τους είχαν καλέσει να αναγνωρίσουν το πτώμα, και όταν φανερώθηκε το πρόσωπό του, αυτό δεν ήταν ενός άντρα στα εξήντα, αλλά ενός άντρα στα τριάντα του σχεδόν. Τα παιδιά στην αρχή άρχισαν να φωνάζουν ότι πρόκειται για κοροϊδία. Αλλά η γυναίκα του, είχε σοκαριστεί. Γιατί αναγνώρισε τον άντρα της όταν σχεδόν τον είχε γνωρίσει και είχαν ξεκινήσει την οικογένειά τους. Ζήτησε από τα παιδιά να σταματήσουν και να προσέξουν καλύτερα. Μετά και αυτά σταματήσανε σοκαρισμένα. Ακόμα και οι γιατροί κοιτάζανε με δέος. Πως ήταν δυνατόν το νεκρό σώμα να ανανεώνεται, να υπάρχει κυταρρική λειτουργία;

5. Androgynous

Οι γιατροί ζητήσανε να επανεξετάσουν το πτώμα. Και μόλις βρίσκανε μια άκρη σε ότι συνέβη, θα το παραδίδανε στην οικογένεια για ταφή. Ενώ η οικογένεια αποχώρησε αμήχανα στην αρχή λόγω του σοκ, λόγω της καθυστέρησης των ιατρών, προχωρήσανε σε μήνυση για τη διεκδίκηση του πτώματος.

Αυτό όμως, που γινόταν δεν είχε οποιοδήποτε ιατρικό προηγούμενο. Το σώμα συνέχιζε να ανανεώνεται. Το σώμα και το πρόσωπο είχαν φτάσει σχεδόν σε παιδική ηλικία σε λίγες μόνο ημέρες. Αλλά εκείνη τη στιγμή, παρατηρούνταν άλλη μια σχεδόν σατανική μεταμόρφωση. Άρχισαν να εξαφανίζονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι τρίχες εξαφανίζονταν χωρίς όμως να αφήνουν ίχνη τριχόπτωσης και το δέρμα άρχισε να κρύβει όλα τα χαρακτηριστικά. Από τα αυτιά και τα μάτια, μέχρι και το πέος του άντρα. Καταλήγοντας να μείνει ένα ανδρόγυνο σώμα, χωρίς πρόσωπο, χωρίς κάποια ταυτότητα.

6. Mephistophenomena

Οι γιατροί φυσικά αρνήθηκαν να παραδώσουν το σώμα στην οικογένεια και ζητήθηκε από τους άμεσους συγγενείς να αποσιωπήσουν το γεγονός μιας και ήταν ένα ιατρικό φαινόμενο.

Το ονόμασαν "Mephistophenomena" (Μεφιστοφαινόμενο), χρησιμοποιώντας ως αφορμή τη συμφωνία του Φάουστ με τον Μεφιστοφελή, ώστε να πραγματοποιήθουν κάποιες επιθυμίες του, ανάμεσά στις οποίες θα γινόταν ξανά νέος, αλλά ως αντάλλαγμα θα παρέδιδε την ψυχή του στον Διάβολο. 

Φάουστ: Πού βρίσκεται αυτό το πτώμα τώρα;
Μαργαρίτα: Στο νεκροτομείο. Δεν έχει περάσει μήνας που συνέβη. Ο υπεύθυνος γιατρός είναι φίλος και πελάτης μου.

7. Sancta Simplicitas

Επιστήμονας1:  Μην προσπαθήσεις να δώσεις λογική εξήγηση σε ότι συμβεί. Ούτε να ξεχάσεις το λόγο, που βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση.
Φάουστ: Ίσως μπροστά μας βρίσκεται το νήμα, που ψάχναμε τόσο καιρό.
Επιστήμονας1: Αν θες να μπεις στα άδυτα της ψυχής, με ειλικρίνεια πρέπει να παραδεχθείς πως δεν γνωρίζεις τίποτα. 

8. Fire Path

Ο Φάουστ τρέχει σε ένα άγνωστο μονοπάτι. Ακούει το γέλιο και τη φωνή της Μαργαρίτας. Προσπαθεί να τη βρει, φοβάται μην τη χάσει σε αυτό το σκοτεινό μέρος. Βρίσκεται σε ένα θάλαμο. Από τη σκιά εμφανίζεται το ανδρόγυνο σώμα και τον πλησιάζει. Με το που τον αγγίζει, αρχίζει να φλέγεται. Όλο το μέρος, που ήταν τυλίγεται στις φλόγες.

Προηγούμενα Επεισόδια

Σχόλια