ΘΕΡΣΝΤΕΪ ΝΑΪΤ ΠΡΙΖΕΝΤΣ "ΜΠΑΝΤ ΜΠΟΪΖ" @ ΑΛΛΕΫ ΜΠΑΡ - 04.11.10


Καλησπέρα σε όλους,

Σε περίοδο προεκλογικής «παπαρολογίας» λέω να παρουσιάσω το «μανιφέστο» του «ΘΕΡΣΝΤΕΪ ΝΑΪΤ» μιας και μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα αυτόνομο “project”.

Πως δημιουργείται κάθε φορά το «ΘΕΡΣΝΤΕΪ ΝΑΪΤ»:

• Από μια ιδέα. Μπορεί να είναι μουσικό κομμάτι, μια ταινία ή και ο ίδιος ο τίτλος (ΤΖΙΜ ΤΖΑ(ΖΖ)ΡΜΟΥΣ – ΣΕΞ, ΝΤΡΑΓΚΣ & ΖΟΜΠΙ – ΜΠΑΝΤ ΜΠΟΪΖ). Και οι τρεις αυτοί παράγοντες (μουσική, ταινίες, θεματική) αλληλοεπηρεάζονται μέχρι την τελική διαμόρφωση του πάρτι. Α, ναι ξέχασα να πω, το «ΘΕΡΣΝΤΕΪ ΝΑΪΤ» είναι πάρτι. Ένα πάρτι που ξεκινάει γύρω στις δέκα και τελειώνει συνήθως γύρω στις τρεις. Όπου ακούγονται οι μουσικές επιλογές του dj Chico και παρουσιάζονται οι δυο επιλεγμένες ταινίες, των οποίων σκηνές κοσμούν και την αφίσα της εκδήλωσης, που επιμελείται πάλι ο Chico.

• Οι τρεις τελευταίες βραδιές μουσικά είχαν κατά κύριο λόγο συγκεκριμένο «στυλ». Εκτός των άλλων χρησιμοποιούνται και κομμάτια ή βασικά μουσικά θέματα των ίδιων των ταινιών. Επίσης, αναζητούνται ιδιαίτερα αγαπημένα – αναγνωρίσιμα ή μη – κομμάτια που θα διαμορφώσουν τη βασική δομή – με αρκετές εναλλαγές βέβαια – ώστε να υποστηριχθεί και το «στυλ» της βραδιάς.

• Βασική επιρροή είναι και η ίδια η ταινία, που αποτελεί βασικό καμβά, έστω και αν οι περισσότερες μουσικές επιλογές δεν θα έχουν ιδιαίτερη σχέση με το soundtrack της ταινίας.

• Κατά τη δημιουργία του μουσικού κορμού της βραδιάς και των κομματιών που θα ακουστούν θα αναζητηθούν μουσικές διαφορετικών χωρών και ηπείρων. Έτσι, θα ακουστεί αιθιοπική jazz ή τζαμαϊκανή funk ή τούρκικη ethnic μουσική ή και salsa από Βραζιλία και Κούβα.

Για το «ΘΕΡΣΝΤΕΪ ΝΑΪΤ ΠΡΙΖΕΝΤΣ ΜΠΑΝΤ ΜΠΟΪΖ» επιλέχθηκε η funk, soul και groove μουσική και θα προβληθούν οι ταινίες “Reservoir Dogs” του Quentin Tarantino και «Οι Συνήθεις Ύποπτοι» του Bryan Singer. Έχουν επιλεχθεί εξήντα κομμάτια με συγκεκριμένη σειρά. Η λίστα συμπεριλαμβάνει τις soul μελωδίες του George Baker (Reservoir Dogs O.S.T.) και της Holly Golightly, την ψυχεδέλικη funk των Petalouda, το ιδιοφυές sampling του Cut Chemist και του Paul White, αλλά και το Κολομβιανό funk των Los Soneros de Camero. Μετά τα εξήντα κομμάτια ακολουθεί συνήθως αυτοσχεδιασμός με ατμοσφαιρικές μουσικές από post μέχρι dubstep και drum n' bass για το κλείσιμο της βραδιάς...

Για να επανέλθω στο θέμα μου, ότι «μανιφέστα» και «παπαριές» γραφτούν, το «ΘΕΡΣΝΤΕΪ ΝΑΪΤ» είναι 100% διασκέδαση και θα παραμείνει έτσι… Επίσης, θα ακολουθήσουν βραδιές που καμία σχέση ίσως δεν θα έχουν με τις παραπάνω ιδέες.

Αυτή την Πέμπτη, λοιπόν, 4 Νοεμβρίου 2010, μετά τις δέκα το βράδυ στο αγαπημένο στέκι μας, στο Alley Bar στην εξωτική Πρέβεζα.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί…

Σχόλια