ΘΕΡΣΝΤΕΪ ΝΑΪΤ By Chico - Ο Καλός, ο Κακός και ο... Νίντζα @ Alley Bar - 18.11.2010


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Κακός Fabrizio Otinanai Mizerere μισός Ιταλός από το Bari και μισός Έλληνας από το Χειμαδιό της Πρέβεζας. Παντρεμένος με την κυρία Mizerere – βαθιά θρησκευόμενη νοικοκυρά – με τρία ηλίθια παιδιά – δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις. Γιατρός στο επάγγελμα – όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της μικρής πόλης έχουνε να λένε για το πόσο ευγενικός, αλλά και πόσο φλώρος είναι.

Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Fabrizio Otinanai Mizerere είναι ένα τέρας, κάτι σαν τον Dr Jekyll & Mr Hyde με ιταλική προφορά. Ο Dr Mizerere είχε ένα σατανικό σχέδιο. Να αποβλακώσει όλους τους κατοίκους της πόλης. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν χρειαζόταν πολύ προσπάθεια μιας που οι περισσότεροι είχανε ήδη προχωρημένη επαρχιακή ανία.

Ο Dr Mizerere, λοιπόν, άνοιξε το Κέντρο Ολιστικής Αποχαύνωσης, όπου κατάφερνε να κρατάει σε πνευματική σήψη τους κατοίκους της μικρής πόλης. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούσε ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Για τους νεαρούς άντρες είχε την yota. Με μιάμιση ώρα άσκησης την ημέρα οι νεαροί μετατρέπονταν κατευθείαν σε γιωτάδες. Έτσι, ναι μεν απέφευγαν τη στρατιωτική τους θητεία, παρέμεναν όμως φυτά για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μεγάλη επιτυχία είχε και ο διαολο-γισμός, που μέσα σε λίγους μήνες όσοι επιδίδονταν ήταν… «για τον διάολο», έρχονταν έτσι σε απευθείας επαφή με το ναδίρ της ανθρώπινης πνευματικότητας. Ο Dr Mizerere είχε μια προτίμηση στην ομαδική αυτοϋπνωση, όπου έπειθε τους συμμετέχοντες πως ο καλύτερος τρόπος ζωής είναι να επαναλαμβάνουν το καθημερινό τους πρόγραμμα χωρίς καμιά αλλαγή. Και όποιος πήγαινε να τους αλλάξει την ρουτίνα, θα έπρεπε να τον κοιτάζουν με ένα άδειο αλλά κυρίως εκδικητικό βλέμμα. Τέλος, τους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους τους κράταγε σε τεράστια μπουκάλια με ένα ειδικό υγρό και κράταγε έτσι τους τελευταίους χυμούς του ανθρωπίνου σώματος, για να ανακαλύψει τη φόρμουλα που θα τον βοηθούσε να δημιουργήσει τη μέγιστη ανία σαν αυτή κάποιων ηλικιωμένων που περιμένουν τον θάνατό τους.

Μια μέρα ο Καλός – λέμε τώρα – Kellys AlleyBrock (δίδυμος αδερφός της Kelly LeBrock, γνωστής ηθοποιού-μοντέλου στα 80ς με πιο γνωστές ταινίες «Το ηλεκτρονικό μανούλι» και το «Γυναικάρα με τα Κόκκινα») κατάφερε να ξεφύγει από το Κέντρο Ολιστικής Αποχαύνωσης που τον είχε κλειδώσει ο Dr Mizerere. Αποφάσισε να τον εκδικηθεί και ανέθεσε έτσι στον Ninja Chico να τον σκοτώσει.

Ο Ninja Chico δυστυχώς είχε καιρό να σκοτώσει και δεν μπορούσε πια μιας και είχε ασπαστεί τον βουδισμό και τη φιλοσοφία του ΖΕΝ. Μη μπορώντας να εκτελέσει την αποστολή του και λόγω των ενοχών του, αποφάσισε να κάνει χαρακίρι.

Μόλις όμως σήκωσε το σπαθί του για να αυτοκτονήσει είδε κάπου μακριά μια οπτασία που ξεπρόβαλε από το φως του ήλιου. Ήταν η Yamato Koritsaki – μισή Iαπωνέζα από το Κιότο και μισή από το Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Έτσι, ο Ninja Chico άλλαξε γνώμη – άλλωστε δεν είναι καιρός για χαρακίρια – και αποφάσισε να κάνει σχέση και πολύ έρωτα με την πανέμορφη Yamato. Η Yamato έγινε ερωτική μετανάστρια και ο Ninja Chico αποφάσισε να αποποιηθεί τη ninja ταυτότητά του για χάρη της και να γίνει dj – μιας και είχε κρατήσει κάτι κασέτες από τον παππού του – στο μπαράκι που είχε εν τω μεταξύ ανοίξει ο Kellys AlleyBrock. Αφιέρωνε, έτσι, τις Πέμπτες που έκανε τις μουσικό-οπτικές του θεματικές βραδιές στην αγαπημένη του Yamato. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα… Εν τω μεταξύ ο Κακός Fabrizio Otinanai Mizerere άρχισε να χάνει πελατεία από το Κέντρο του…

To πολύ-αγαπημένo μουσικό Label – Ninja Tunes γιορτάζει φέτος τα είκοσι του χρόνια. Και το ΘΕΡΣΝΤΕΪ ΝΑΪΤ αφιερώνει αυτή τη βραδιά στους Ninjas. Ένα πολύ ιδιαίτερο αφιέρωμα με Cinematic Orchestra, Mr Scruff, Andreya Triana, Bonobo, Kid Koala, Coldcut, The Bug, Emika, Toddla T, Up Bustle and Out, Roots Manuva, Amon Tobin και πολλούς, πολλούς άλλους καλλιτέχνες που έχουν κυκλοφορήσει τις συναρπαστικές τους μουσικές με τη σφραγίδα της Ninja Tunes.

Που αλλού; Στο αγαπημένο στέκι, Alley Bar στην εξωτική Πρέβεζα. Αυτή την Πέμπτη 18.11.2010 μετά τις 10 το βράδυ.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί…

Πι Ες1: Οι ταινίες που έχουν επιλεχθεί για αυτό το ΘΕΡΣΝΤΕΪ ΝΑΪΤ, το «Revenge of the Ninja» του Sam Firstenbert και το «Enter the Ninja» του Menahem Golan.

Πι Ες2: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.

Σχόλια