"Το όνομά μου είναι Rachel Corrie" - Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

Το 2011 ξεκινάει δυναμικά για το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας με μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις που ξεκίνησε στην Αθήνα και έχει παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Η παράσταση παίζεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα ως συμπαραγωγή της Μάνιας Παπαδημητρίου, της εταιρείας Familia και του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Για τις παραστάσεις της Πρέβεζας συνεργάστηκαν επιπλέον η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Νομού Πρέβεζας και το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας.

Το έργο είναι βασισμένο στα ημερολόγια και τα emails της Rachel Corrie που επιμελήθηκαν οι Alan Rickman και Katharine Viner. Μία αληθινή ιστορία. Μία παράσταση που απαγορεύτηκε στη Νέα Υόρκη. Ένα θέατρο ντοκουμέντο που «μιλάει» την αλήθεια. Η 23χρονη αμερικανοεβραία Rachel Corrie βρήκε το θάρρος να περάσει στην απέναντι όχθη και να δει την αλήθεια της άλλης πλευράς με τα δικά της μάτια… Την αλήθεια του παλαιστινιακού λαού που εδώ και 60 χρόνια βρίσκεται σε απόγνωση… Και συνάντησε το θάνατο…

Λίγα λόγια για την ιστορία του έργου

Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Royal Court Theater του Λονδίνου το 2005, σε σκηνοθεσία του Alan Rickman, όπου και σημείωσε τεράστια επιτυχία, αποσπώντας το βραβείο «London Theatergoers’ Choice Award» για την «Καλύτερη Θεατρική Παράσταση», «Καλύτερη Σκηνοθεσία» και «Καλύτερη Σόλο Ερμηνεία». Παίχτηκε έκτοτε σε πολλά θέατρα της Αγγλίας και της Αμερικής, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως, όπως την Αυστραλία, το Μεξικό ακόμα και το Ισραήλ. Το έργο τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις ανά τον κόσμο, ενώ αξιοσημείωτη παραμένει η ακύρωση - για το φόβο πολιτικών αντιποίνων - προγραμματισμένων παραστάσεων στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Τορόντο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση Νάνσυ Τρικκαλίτη
Σκηνοθεσία Μάνια Παπαδημητρίου

Βοηθός Σκηνοθέτη Μάρω Αγρίτη
Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου
Σκηνικά Άρτεμις Θεοδωρίδη
Video Αγγέλα Δεσποτίδου
Επιμέλεια Κίνησης Πάρης Μαντόπουλος
Φωτογραφίες Θάνος Χόνδρος

Παίζουν Δήμητρα Σύρου
Μάρω Αγρίτη

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
- Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 στις 21:30 με τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10ευρώ και Φοιτητικό 7ευρώ.

- Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 στις 21:30 με δωρεάν είσοδο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
70 λεπτά

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
http://www.rachelcorriefoundation.org/

- Trailer Παράστασης
http://www.youtube.com/watch?v=H7tDakdCDtU

Έκδοση Βιβλίου - Εκδόσεις Αιώρα – Μετάφραση Νάνσυ Τρικκαλίτη
http://www.aiora.gr/theatre/?lang=el&s=my_name_is_rachel_corrie

Σχόλια