ChicOnAir presents "The Caucus Race and A Long Tale" (Alice in Wonderland series) _ 11.12.13


Μπαίνοντας στο τρίτο κεφάλαιο από την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", πρέπει να αναφερθώ στο ποντίκι που καταλαβαίνει γαλλικά. Για κάποιο λόγο λέω να κρατηθεί και στην ChicOnAir εκδοχή.

" Qu est ma chatte". 

Το ποντίκι είναι αρκετά "βρώμικη" παρουσία στο όνειρο της αυθεντικής Αλίκης, οπότε κρατιέται και στην ChicOnAir "βρώμικη" εκδοχή. 

Επίσης, για το τρίτο κεφάλαιο της Αλίκης βρέθηκαν δύο αρκετά διαφορετικές μεταφράσεις:

"Η διαβούλεια Κούρσα και η Ιστορία με Ουρά" αλλά και "Ένας Μαραθώνιος της Ολομέλειας και μια Ιστορία σαν Ουρά".

ChicOnAir εκδοχή: Αμέσως μετά τη Λίμνη των Δακρύων βλέπουμε την Αλίκη, το Ποντίκι και τα άλλα νεκρά ζώα σε ένα παρατημένο λιμάνι, όπου υπολείμματα από χύμα φορτία έχουν μετατραπεί σε λάσπη, αλλά και άμορφη μάζα/χώμα με πολύ άσχημη μυρωδιά.

Αναρωτιούνται πως θα στεγνώσουν, όπου ξαφνικά το "νεκρό" Ντόντο, από το οποίο έχει απομείνει μόνο το κεφάλι, ενώ το υπόλοιπο σώμα το είχαν φάει τα ψάρια μέσα στη Λίμνη των Δακρύων.

Νεκρό Ντόντο: Ο καλύτερος τρόπος να στεγνώσουμε είναι μια Διαβούλεια Κούρσα (Μαραθώνιος της Ολομέλειας). Και ενώ όλοι αναρωτιούνται, το Νεκρό Ντόντο συνεχίζει. Η Διαβούλεια Κούρσα (Μαραθώνιος της Ολομέλειας) είναι ένας Λαβυρινθιακός Χορός που αρχίζετε να στριφογυρίζετε σε έναν κύκλο που συνεχίζεται στο άπειρο. Στο χορό θα μας συνοδεύσουν οι τριακόσιοι Τροϊκανοί Ακόλουθοι. 

Εκείνη τη στιγμή το Νεκρό Ντόντο σφυρίζει δυνατά και εμφανίζονται τριακόσιες τεράστιες κατσαρίδες που ξεκινάνε τον Λαβυρινθιακό Χορό/Διαβούλεια Κούρσα/Μαραθώνιο της Ολομέλειας.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η εισαγωγή στο κεφάλαιο "The Caucus Race and A Long Tale". Αυτή την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από τις 21:00 μέχρι 23:00. Αποκλειστικότητα του διαδικτυακού ραδιοφώνου, Poplie.

Κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στην εταιρεία Blackest Ever Black, αλλά θα ακούσουμε και μουσικές από Los Crich, Duke Pearson, The Black Angels, αλλά και Hype Williams.

Tune in the ChicOnAir! The dream continues.

 

Σχόλια