Party etc. @ Paralia Pantokratoras, Preveza



Καιρός ήταν να οργανωθεί ένα παραθαλάσσιο πάρτυ στη μικρή μας πόλη. Με βασική πρόθεση να ακουστεί καλή μουσική και ο κόσμος να διασκεδάσει μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας.

Η συνταγή δεν είναι τόσο δύσκολη. Ξεκινάμε με ένα καλό σχετικά ηχοσύστημα για τις προδιαγραφές του χώρου. 





Η παραλία (ή πιο συγκεκριμένα το σημείο διεξαγωγής του πάρτυ) είναι σχετικά μικρή, οπότε πιστεύω ότι και το ηχοσύστημα, που επιλέχθηκε από τους διοργανωτές θα καλύψει τις απαιτήσεις. 







 Συνεχίζουμε με τη μουσική και το line-up από djs που θα καλύψει διάφορα είδη dance (γενικός όρος το καταλαβαίνω) μουσικής (από dub σε latin grooves και από club ή house μουσική σε jungle και dubstep). Buttonpressah σε dub/raggastep/dubstep dj set, Babis V. σε house/dance dj set, Mr. Zikky σε Beats/Techno dj set, και Chris FM σε jungle/dnb dj set. Όσον αφορά το δικό μου set αποφάσισα να ακολουθήσω μια πιο freestyle/dance κατεύθυνση, που θα περιλαμβάνει από τη samba jazz του Airto Moreira μέχρι την electro-batucada μουσική των Ninos Du Brasil, αλλά και μουσικές από Four Tet, Africa Hitech, Flowdan είναι υποψήφιες.

 




 Επόμενο συστατικό της συνταγής είναι προσιτές τιμές τόσο στις μπύρες (1,5ευρώ), αλλά και στα mojitos (4ευρώ). Και σουβλάκι (1ευρώ) για αυτούς που θα αράξουν για πολλές ώρες και θα χρειαστούν τροφοεφόδια :)









Σίγουρα, το πως θα στηθεί το σκηνικό στην παραλία, τι φωτισμός θα παίξει κλπ. είναι σημαντικές πινελιές για την τελική παρουσίαση του πάρτυ. Βέβαια το βασικότερο σκηνικό είναι η ίδια η παραλία, οπότε θα έλεγα ότι οι "αισθητικές" παρεμβάσεις θα πρέπει να αναδεικνύουν την παραλία, τη θάλασσα, το ίδιο το μέρος, δηλαδή, που διεξάγεται η εκδήλωση.



 Τέλος, η μεγαλύτερη επιτυχία σε ένα πάρτυ είναι ο ίδιος ο κόσμος. Ανεξάρτητα αν είναι πενήντα ή πεντακόσιοι (προφανώς ιδανική κατάσταση), το πιο σημαντικό είναι όσοι έρθουν να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν, κάτι που θα έλεγα ότι λείπει από τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Οπότε, Party Etc, 17 Ιουλίου στην Παραλία Παντοκράτορα (η παραλία κάτω από το Ιόνιο Cafe-Bar) από τις 20:00 μέχρι τις 08:00 την επόμενη μέρα. Καλή επιτυχία, λοιπόν...

After Party Ideas & Comments
Αν μου άρεσε το σκηνικό και αν πέρασα καλά; Ναι, και μάλιστα πολύ. Είχα καλή αίσθηση την ημέρα του πάρτυ και σε γενικές γραμμές επιβεβαιώθηκε. Αλλά μέχρι εκείνη την ημέρα, είχα εξοργιστεί τόσο πολύ με τους διοργανωτές, που η σκέψη να αποχωρήσω, μέχρι και την προηγούμενη μέρα, ήταν πολύ έντονη. Αλλά δεν ήθελα να είμαι ο ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ της υπόθεσης. Ας ήμουν το "μουνόπανο" που τους έπρηζε τα αρχίδια μέχρι την τελευταία στιγμή.

Είσαι είκοσι χρονών και νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Ούτε πιστεύεις ότι όλοι οι υπόλοιποι άνω των τριάντα έχουν οποιοδήποτε δίκιο. Σωστό και αυτό. Και γω θα συμφωνήσω. Αλλά άμα έχεις όρεξη να μάθεις κάτι, δείξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ας μην ακούς κανέναν άλλον. Πίστεψε ότι μπορείς να αλλάξεις την γαμημένα μίζερη πόλη, στην οποία ζεις ή επισκέπτεσαι στις διακοπές σου. Μην ανησυχείς, δεν θα αλλάξει η πόλη, απλά είναι γαμάτο συναίσθημα να νιώθεις έτσι. 

Δυστυχώς, τα παιδιά, που αποφάσισανε να κάνουν το πάρτυ, δεν είχαν σκοπό να διαθέσουν περισσότερη ενέργεια πέρα από την ημέρα διεξαγωγής του πάρτυ που θα μεθάγανε από τις 8 το βράδυ ή θα παίζανε στον κόσμο τις μουσικές που επιλέξανε.

Όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου, μαζεύτηκαν γύρω στα εκατόν-πενήντα άτομα. Για ένα πάρτι μη οργανωμένο και με προώθηση "από στόμα σε στόμα", είναι επιτυχία. Το facebook, είναι παραπλανητικό, αν και με ένα καλό feedback και συχνά posts, ίσως κάποιος μπορεί να το θυμηθεί να έρθει.

Όσον αφορά το θέμα της μουσικής, υποτίθεται ότι το πάρτυ διέθετε πέντε djs. Και έρχεται η ώρα του δεύτερου ενικού. Έρχεσαι στο πάρτι, που έχει στηθεί ένα καλό σχετικά ηχοσύστημα, και ετοιμάζεσαι να παίξεις με καρφί από την είσοδο των ακουστικών του pc σου; Ε, είσαι τουλάχιστον αδιάφορος. Επίσης, όταν σου χω πει κάποια από τα κομμάτια που θα παίξω, και παίζεις τέσσερα από αυτά πριν από μένα, πάλι είσαι ΦΑΟΥΛ!!! Όσο μεθυσμένος και αν είσαι εκείνη την ώρα, απλά "τον παίζεις" άγρια.

Επόμενο θέμα, το αλκοόλ. Τι έγινε με τα ποτά, τις μπύρες και τα mojitos; Είχαμε για "υποστήριξη" τον ιδιοκτήτη μπαρ-καντίνας ακριβώς πάνω από την παραλία. Να ξαναδοκιμάσω τον δεύτερο ενικό πάλι; Μου άρεσε... Για πάμε. 

Πέρα από τον κόσμο του μαγαζιού, έχεις γύρω στα εκατόν-πενήντα άτομα που προμηθεύονται ποτά και μπύρες από το μαγαζί σου. Δεν κόβεις καμιά απόδειξη, και στο τέλος αρνείσαι να βάλεις τριάντα ευρώ μεροκάματο σε έναν μπάρμαν που ναι μεν φέρανε οι διοργανωτές του πάρτυ, ναι μεν τα τριάντα ευρώ δεν ήταν στη συμφωνία, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μπήκες μέσα; Όταν λες ότι έχεις αγοράσει τα ποτά από σούπερ-μάρκετ ή έστω έναν προμηθευτή με εικοσιτρία-εικοσιτέσσερα ευρώ, ενώ ξέρουμε ότι έχεις πάρει τις "μπόμπες" από κοντινό σκυλάδικο, ποιον ακριβώς νομίζεις ότι κοροϊδεύεις; Άραγε στις "μπόμπες" πόσο πάει το μπουκάλι; 

Γιατί ο τύπος προσπαθούσε να μου εξηγήσει ότι "μπήκε και μέσα"! Καταλαβαίνω ότι και μένα η επιμονή μου να μας δώσει τριάντα ευρώ να κλείσουμε το μπάτζετ μας, ενώ δεν ήταν στη συμφωνία δεν ήταν 100% σωστή. Αλλά προφανώς, δεν έχει καμιά διάθεση να συνεργαστεί σε επόμενη εκδήλωση. Γιατί αν το ζητήσει, τουλάχιστον από μένα θα πάρει θα πάρει τ' @@μ...

Άμα αυτός ο γοριλλάνθρωπος (εικοσάχρονος δυστυχώς, αλλά με τη νοοτροπία "παλιού λαμόγιου") είχε λίγο μυαλό πέρα από το να κλέβει όποιον μπορεί και να μην κόβει μισή απόδειξη, θα το έστηνε το συγκεκριμένο σκηνικό κάθε σαββατοκύριακο. Σίγουρα θέλει να αποφύγει να πληρώσει ενοίκιο ή άδειες προφανώς για να το στήνει, οπότε βρίσκει άλλους "διοργανωτές" να το στήσουν χωρίς να φαίνεται επίσημα ο ίδιος, και που στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να βγει κάποια άδεια. Αν, όμως, το έκανε οργανωμένα, θα αναδείκνυε το μέρος με απογευματοβραδινά πάρτυ. Για να μην ενοχλούνται και οι γείτονες, που μένουν ακριβώς από πάνω και θα ήταν μια καλή πρόταση για τη διασκέδαση της πόλης.

Ανεξάρτητα του γοριλλάνθρωπου, αυτό που με λύπησε πραγματικά μέχρι και την ημερομηνία του πάρτυ, ήταν η νοοτροπία των διοργανωτών να πάνε εντελώς χύμα να στήσουν το σκηνικό. Χωρίς καμία οργάνωση, χωρίς καμία σοβαρή προετοιμασία. Βέβαια, το καλό με τα beach parties, είναι ότι το ίδιο το μέρος είναι το καλύτερο στοιχείο του πάρτυ. Είναι η μαγεία. Ευχάριστο, που τα παιδιά θέλανε να παίξουν τα ηλεκτρονικά τους ακούσματα, μιας και κάτι παρόμοιο δεν παίζει αλλού. Κανένας μαγαζάτορας στο χωριό, δεν έχει ιδέα για την drum n' bass, ή για την dubstep. Είναι οι μαγαζάτορες που άμα βάλεις να παίξεις Πρόντιτζ, θα θέλουν μετά να τους βάλεις Παντελίδη. Δυστυχώς, το μουσικό debate στην επαρχεία, εστιάζεται και εξαντλείται σε παρόμοια θέματα τα τελευταία χρόνια. Οπότε, κανείς δεν θα επενδύσει σε κάτι διαφορετικό.

Ποιο ήταν το βασικό μου λάθος; Ότι από την πρόσκληση να παίξω απλά σαν dj, κατέληξα να είμαι αυτός που συμφώνησε το ηχοσύστημα, που κανόνισε τον μπάρμαν για τα mojitos και πήγα να γίνω "διοργανωτής στη θέση του διοργανωτή", μια ευθύνη, που προφανώς δεν την επιδιώκω εδώ και μια τετραετία περίπου.

Παρόλα αυτά το σετάκι μου το γούσταρα στο φουλ, και άμα οι θαμώνες κουνάγανε και λίγο τη μέση τους και δεν την αράζαν μόνο να βλέπουν τη θάλασσα, θα ήταν ακόμα πιο απολαυστικό. Είναι πολύ κρίμα να χορεύουν οι πέντε από τους εκατόν-πενήντα.

Σίγουρα, έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα, στο τι ακούει το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου και τι ακούει ο ηλικιακός πληθυσμός των είκοσι έως είκοσιπέντε, που υπερίσχυσε στο πάρτυ. Επίσης, στο αν η νεολαία της επαρχίας είναι "ανοιχτή" να χορέψει και να διασκεδάσει με κάποιες μουσικές όχι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμες.

Αφήνοντας όλα τα παραπάνω στην άκρη, ναι, μου άρεσε πολύ το σκηνικό. Θα μου άρεσε, παρόλα αυτά, πολύ περισσότερο άμα είχαν οι διοργανωτές επιμεληθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Και προφανώς αν δεν είχα καμία άλλη συμμετοχή πέρα από το να "παραδώσω" το dj set μου.

Ναι, θα ήθελα να συνεχιστούν να γίνονται τέτοια πάρτυ με διαφορετική μουσική, από κόσμο που έχει όρεξη να περάσει καλά, αλλά να έχει όρεξη να αναλάβει τις ευθύνες του, και να αλλάξει τον κόσμο!! Έστω και τον δικό του...

Σχόλια