Poplie Season 6 - ChicOnAir Show - 1st October launch


Λίγο πριν την έναρξη της έκτης σεζόν του σταθμού μας, poplie, για να δούμε που βρισκόμαστε. Η σωστή απάντηση πρέπει να είναι το "Τώρα", αλλά για να το πετύχει κανείς, πρέπει να κάνει καθημερινά διαλογισμό :-). Αλλιώς πιάνει τον εαυτό του να πετάει συχνά στα σύννεφα.

Κάπου εκεί πετάω και γω όλο τον Σεπτέμβριο. Μάλλον γιατί δεν κατάφερα να κάνω τις διακοπές που ήθελα. Ίσως ήταν και μεγάλη η φόρα που πήρα με τις ασχολίες των τελευταίων μηνών, ξεχάστηκα σε αυτές και μια εβδομάδα πριν την έναρξη των εκπομπών, συνειδητοποιώ ότι, εδώ είμαστε, ξεκινάει μια ακόμα συναρπαστική σεζόν στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του poplie!! Ουαου...

Αφήνοντας τον ενθουσιασμό (και την ένταση) από τη σειρά εκπομπών βασισμένων στη νουβέλα του Lewis Carroll "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", αυτό που είχε εξίσου μεγάλη σημασία ήταν η ανακάλυψη της φόρμας των εκπομπών που θέλω να ακολουθήσω. Ένα είδος ραδιοφωνικού storytelling χρησιμοποιώντας σαν soundtrack αγαπημένες μου μουσικές.

Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη φόρμα απαιτεί πολύ διεργασία. Από τη μια η προετοιμασία να βρω την ιστορία που θα μοιραστώ με τους ακροατές και ταυτόχρονα με το storyboard να επιλεχθεί η μουσική, που δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα ή τις απαραίτητες αντιθέσεις. Κάθε επεισόδιο της Αλίκης ήθελε μια προετοιμασία γύρω στις είκοσι ώρες την εβδομάδα. Για το δικό μου καλό (και την ψυχική μου υγεία) μετά από ένα σημείο, αποφάσισα να τις παρουσιάζω όταν είναι έτοιμες. Το χρονοδιάγραμμα δεν ήταν απαραίτητο. Κάθε εκπομπή θα παρουσιάζονταν ύστερα από όσες ώρες/ημέρες/εβδομάδες ήταν απαραίτητες για να ετοιμαστεί με τη λεπτομέρεια που θα της άρμοζε. Ήταν η πρώτη μου ιστορία, που ένιωσα ότι ολοκληρώθηκε σωστά. Στο θέατρο δεν το χα καταφέρει. Πάντα θα υπήρχε η πίεση του χρόνου, τα deadline της παραγωγής, και η ασυνεννοησία με μερικούς από τους συνεργάτες κάθε φορά και πάνω απ'όλα η έλλειψη της δικής μου ετοιμότητας.

Ας επιστρέψω όμως στο "Τώρα". Ήδη η επόμενη ιστορία, που θα παρουσιαστεί στη φετινή σεζόν άρχισε να επεξεργάζεται μέσα στο καλοκαίρι και πιθανότατα να ξεκινήσει στα μέσα Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη, όταν θα έχουν μπει λίγο καλύτερες βάσεις. Ακόμα, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να δώσω πολλά στοιχεία. Βέβαια από την παρακάτω φράση που παραθέτω, αν την "γκουγκλάρετε" θα σας εμφανιστεί κατευθείαν ποια θα είναι η ιστορία αυτή:

Το κείμενο που γράφτηκε για να συμπεριληφθεί στο νέο site του σταθμού, και θα περιγράφει την εκπομπή έχει ως εξής:

The ChicOnAir show can be considered the live broadcasted soundtrack of a movie that hasn't been produced yet. Νew stories and fascinating worlds through a weekly web-radio show.

For the 5th season, ChicOnAir Show presented an 18-episodes version of "Alice in Wonderland".
For season 6, a clue/quote will be revealed:

                      "I am part of that power which eternally wills evil and eternally works good"

Stay Tuned!

Blog: http://weirdparad-aze.blogspot.gr/
Mixcloud: http://www.mixcloud.com/Chico79er/
Soundcloud: https://soundcloud.com/chico79er

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν και like στη facebook σελίδα της εκπομπής, ChicOnair Shows etc., ώστε να μαθαίνουν εγκαίρως κάποια νέα για την εκπομπή ή να παρακολουθούν άρθρα/μουσικές που κάθε φορά προωθούνται.

Για να μην πολυλογώ, συντονιστείτε στον poplie. Προμηνύεται μια ακόμα συναρπαστική ραδιοφωνική εμπειρία.

ΥΓ1: Το φετινό newsletter του σταθμού θα περιλαμβάνει από δισκοκριτικές μέχρι παρουσιάσεις εγχώριων εταιρειών παραγωγής και διοργάνωσης εκδηλώσεων, αλλά και δισκοπωλεία. Εγγραφείτε, μέσω της facebook σελίδας του σταθμού, εδώ.
ΥΓ2: Ένα νέο project είναι στα σκαριά, κάτι που ξεκίνησε πριν ένα μήνα σχεδόν. Μίλησε κανείς για διακοπές; Είναι επίσης, νωρίς, να πω οτιδήποτε, αλλά ίσως να γίνει μια κάποια παρουσίαση μέσω της εκπομπής στους ερχόμενους μήνες.
ΥΓ3: Σημαντικό, η εκπομπή θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη 21:00 μέχρι 23:00. ;-)

Σχόλια