March News 2015


Μάρτης... μήνας αρκετών εκδηλώσεων, όπως αποδείχτηκε. Δυστυχώς το να μένεις στην επαρχία, ένα βασικό μειονέκτημα είναι ότι και να έχεις μια μίνιμουμ οικονομική δυνατότητα να παραστείς σε κάποιες εκδηλώσεις της πρωτεύουσας, η απόσταση τις περισσότερες φορές είναι ανασταλτικός παράγοντας. Όταν παρεμβαίνουν και επαγγελματικές υποχρεώσεις, τότε η παρουσία στις περισσότερες εκδηλώσεις μάλλον γίνεται αδύνατη. 

Κάπως έτσι, χάθηκε η poplie παρτάρα, την πρώτη που έχασα, από όταν μπήκα στο ρόστερ των popliars το 2011, αλλά και το Moving Silence. Κατάφερα μόνο να πάρω μια γεύση από το Fasma Festival και τον Beneath, παρότι έχασα τον Headless Horseman (ήταν την πρώτη μέρα), που ήθελα πολύ να δω το live set up του με δύο-τρία drum machines που χειρίζεται ταυτόχρονα από την κονσόλα του. Και μια βόλτα από Andy Votel, που για το όνομά του (ιδιοκτήτης της εταιρείας Finders Keepers, Cacophonic κλπ) δεν συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, ούτε η εκδήλωση είχε ιδιαίτερο vibe. 

Όσον αφορά τις στουντιακές δραστηριότητες, δεν μπορώ να μην εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για το τελευταίο μισάωρο mixtape, που ετοίμασα για το διαδικτυακό ραδιόφωνο Random Access Radio, My beautiful Moroccan girl (ολόκληρος ο τίτλος: My beautiful Moroccan girl was killed during a terrorist attack in Marrakesh but later I saw her walking in the desert of West Sahara in a Jedi costume). Τα κομμάτια που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο mixtape, φτιάχτηκαν στο Korg Volca Sample και επεξεργάστηκαν στο Ableton. Δεν είναι τόσο το γεγονός αν είναι έτοιμα κομμάτια ή όχι. Γιατί δημιουργήθηκαν σχεδόν επιτόπου καθώς δημιουργούσα το συγκεκριμένο mix. Είναι η ιδέα του να φτιαχθεί ένα mix βασισμένο κατά πολύ σε προσωπική δημιουργία, αλλά και για εμένα να εντάξω σε ένα mixtape ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του στούντιο. 


Έναν δρόμο που πιθανότατα να ακολουθήσω και σε επόμενα mixtapes, ακόμα και για τη σειρά του ΦΑΟΥΣΤ. Ενώ ξεκίνησα να δουλεύω την ιστορία του τέταρτου επεισοδίου, η ανάγκη να κάνω ένα διάλειμμα ήταν πιο ισχυρή. Οπότε με τον δόκτορα θα τα ξαναπούμε πιθανότατα τον Απρίλιο.

Η χαρά μου από τη δημιουργία του "My beautiful Moroccan girl" mixtape, μου θύμισε πόσο σημαντικό ρόλο στην αγάπη μου για τη μουσική έχουν παίξει mixtapes ή και dj sets. Και με κάποιον τρόπο ήταν μια "back 2 roots" εμπειρία.

Επίσης, μου θύμισε το "Weird On Top" mixtape για τον σταθμό μας, τον poplie, που είχα φτιάξει πειράζοντας τις μουσικές επιλογές των υπόλοιπων συμπαραγωγών του σταθμού:





Αλλά και το Live Flesh Mixtape, που είχε δημιουργηθεί για το περσινό πάρτι του σταθμού για τα πέντε χρόνια του, έχοντας σαν βασική επιρροή ένα σκίτσο της αγαπημένης ζωγράφου, Δέσποινας Τσιρίγου:



Όσον αφορά τις εκπομπές στον αγαπημένο μας διαδικτυακό σταθμό, poplie, θα επανέλθουνε live την Πρωταπριλιά.

Τους χαιρετισμούς μου!!

Σχόλια