May Almost Ending News


Έρχεται αυτή η στιγμή της ημέρας, της εβδομάδας, του μήνα, της χρονιάς, δεν ξέρω που ακριβώς περιέχεται, που είναι κατάλληλη να κάνεις μια παύση. Να σκεφτείς τους ρυθμούς που τρέχεις, αυτά που άφησες να εκκρεμούν στην προσωπική σου ζωή, να νιώσεις τα σημάδια αυτών στο σώμα σου. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή να σταματήσεις τα πάντα, και να προσπαθήσεις να νιώσεις... τη στιγμή. Και να αποφασίσεις να γυρίσεις σε αυτά που ξέρεις ότι δεν έχουν να κάνουν με την επαγγελματική ή οποιαδήποτε άλλη καθημερινότητα σου. Όσους μαλάκες στο επάγγελμά σου και να πετύχεις, πάντα θα υπάρχει και ένας νέος μαλάκας που θα λες ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει πολλές γενιές μετά από σένα... Αλλά και όσα σύνθια και αν αγοράσεις πάντα θα υπάρχουν άλλα τόσα που δεν πρόκειται να πάρεις. Όσες μουσικές και να ακούσεις, δεν θα μπορέσεις ποτέ να αντικρύσεις όλο τον ωκεανό της μουσικής που υπάρχει, που προϋπήρχε πριν εσύ καν αντιληφθείς την ύπαρξή του. Όσα mp3 και να κατεβάσεις από blogs και site, δεν θα είναι πότε δισκοθήκη! ;-)

Και, ναι, εκείνη τη στιγμή, μπορείς να τα αφήσεις όλα αυτά και να ελευθερώσεις το μυαλό σου. Να επανέλθεις στους διαλογισμούς σου, στη yoga, αυτές τις συνήθειες που χρειάζεσαι για να αναζωογονήσεις το σώμα και το πνεύμα σου. Έστω και αν όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται σαν διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας... αυτές οι στιγμές είναι πολύτιμες για να μην αισθάνεσαι ότι η ζωή είναι ένα ατέρμονο τρέξιμο ;-)


Συνεχίζοντας με την poplie εμπειρία, μπαίνουμε πλέον στην τέταρτη σεζόν του σταθμού, τη χρονιά 2012/2013.

Άλλη μια σεζόν που ξεκίνησε με μένα αναζωογονημένο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και πλήρως ορεξάτο σε αυτά που θα προκύψουν στις εβδομαδιαίες εκπομπές, στις νέες ιδέες και τα έντονα συναισθήματα. Με κύριο στόχο να κάνω ακόμα πιο δημιουργική τη συμμετοχή μου στην εκπομπή και να μην είναι απλά μια αναπαραγωγή μουσικής, που έτσι και αλλιώς δεν ήταν ποτέ αυτή η επιδίωξη και πιθανότατα να μην ήταν και το δυνατό μου σημείο. Πρώτη εκπομπή, ίσως μια από τις αγαπημένες μου στο αφιέρωμα στις μουσικές με μπάσο. Ο τίτλος αυτών των εκπομπών ήταν πλέον "BASS, Not Any Safety At All". 






Στη δεύτερη κιόλας εκπομπή της σεζόν "Other Side Of This Life", άρχισα να εκμεταλλεύομαι περισσότερο και το Ableton Live. Ώστε να παρουσιάζονταν μια ηλεκτρονική εκπομπή που θα συνοδεύει το ομώνυμο κομμάτι της Karen Dalton. Σαφώς τεχνικά όλες αυτές οι ιδέες ήταν πρωτόλειες, αλλά έτσι και αλλιώς μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία ήθελα να μάθω περισσότερα για τις τεχνικές δυνατότητες του συγκεκριμένου Digital Audio Workstation (DAW) που είχα ήδη στη διάθεσή μου.









Και η σειρά εκπομπών "Holidays in Athenaistan" συνεχίστηκε με την ίδια ευχαρίστηση, και η ενασχόλησή μου στο να φτιάχνω τα άτεχνα αφισάκια των εκπομπών επίσης.





Κάποιους μήνες μετά έκανα μια από τις εκπομπές, που τη θυμάμαι ως μια από τις πιο αγαπημένες μου όλα τα χρόνια στον σταθμό, το "Till Death Do Us Apart". Ήταν μια εκπομπή στην οποία ήθελα να παρουσιάσω μουσικά έναν από τους πιο επώδυνους χωρισμούς μου και μάλιστα ύστερα από αρκετό διάστημα. Μια εκπομπή για τις εμμονές μου, τις υποσχέσεις που χάθηκαν στο χρόνο και ένα τυχερό αστέρι.

Με όσες τεχνικές αδυναμίες και αν είχε (που δεν τις κατανοούσα φυσικά τότε), κλείνοντας το δίωρο θυμάμαι πόσο έντονα ένιωσα ένα συναίσθημα "αδειάσματος", σχεδόν σαν να κάνω έναν δίωρο διαλογισμό! ;-)






Και ακολούθησαν και άλλες εκπομπές, όπως Booty Call, Villa For Rent, Pearl Jam, Animal Farm, Family Reunion και άλλες που αναζητούσα τις πιο έντονες ιδέες μου, όπου πολλές φορές το συναίσθημα χαράς επαναλαμβάνονταν όταν ολοκληρώνονταν το δίωρο. Μπορεί να ακούγεται λίγο "αυνανιστικό", αλλά ήταν η αγαπημένη μου στιγμή της εβδομάδας και με προετοιμασία όλες τις προηγούμενες ημέρες πριν την Τετάρτη της εκπομπής.

Ένα ακόμα έντονο συναίσθημα που υπήρχε στην τέταρτη σεζόν του σταθμού, ήταν η σχέση με τους άλλους δύο συμπαραγωγούς της ημέρας. Τον Inverted_A και φυσικά τον Manand, που από την πρώτη σεζόν του ChicOnAir έδινα πάσα στην εκπομπή του. Μουσικά, ο καθένας από εμάς συνέχιζε πολλές φορές το "ταξίδι" στον ακροατή από εκεί που τον άφηνε ο άλλος. Έστω και αν είναι μόνο δική μου ιδέα. Την ίδια χρονιά ήταν που πλέον γνωριστήκαμε από κοντά και με τους δύο συμπαραγωγούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ιδιόμορφης σχέσης, όταν για ένα μικρό διάστημα χρειάστηκε να αλλάξω την ημέρα των εκπομπών, ένιωθα πως μου παίρνουνε όλη την απόλαυση μέσα από τα χέρια. Αυτή την ιδιόμορφη σχέση εκείνη την σεζόν την κρατάω ακόμα και τώρα σαν μια από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές της poplie εμπειρίας. Επίσης, καθόλου τυχαίο ίσως, η συγκεκριμένη σεζόν ήταν η πιο επιτυχημένη από πλευράς ακροατών και σταθερών μάλιστα από όλες τις προηγούμενες και επόμενες σεζόν για τη συγκεκριμένη ημέρα.




Τέλος, η τέταρτη σεζόν έκλεισε με μια ακόμα αγαπημένη σειρά καλοκαιρινών εκπομπών, "RIHAINE BITTE", που απολαμβάναμε τις καλοκαιρινές συνθήκες κατά τη διάρκεια της εκπομπής με το παρεάκι του στούντιο και κλείνοντας μια ακόμα τρομερά έντονα συναισθηματική poplie σεζόν.

Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω το "παρεάκι", που από την δέκατη περίπου εκπομπή του ChicOnAir Show είναι εκεί, σταθερό, σχολιάζοντας τα πάντα πέρα από τις μουσικές μου επιλογές ή την εκπομπή  :-), αλλά μια υπέροχη αξία όλων αυτών των χρόνων.







Επανερχόμενος στο σήμερα, στα τέλη Μαίου, ένας φίλος θα ανοίξει το Underflow, που θα αποτελέσει το "δισκάδικο των ονείρων" όλων των μουσικόφιλων της πρωτεύουσας και όχι μόνο. 29 Μαίου θα είναι τα εγκαίνια παράλληλα με έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βρεττού με θέμα "Ψυχεδελικά εξώφυλλα δίσκων με ψυχεδελική ματιά" (ακριβής τίτλος της έκθεσης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί). Στεγάζεται Καλιρρόης 39, στη στάση του μετρό Συγγρού-Φιξ. Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία! 


Τέλος, να προτείνω να ακούσετε και το τελευταίο μου mixtape για το Random Access Radio, που αποτελεί ένα προσωπικό και σε στιγμές συγκινητικό diggin στα βινύλια που μου άφησε ο παππούς. Ένα diggin που κατέληξε σε ένα "απίστευτης χαράς" παιχνίδι χρησιμοποιώντας όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο στούντιο (Dreadbox Erebus, Teenage Engineering Pocket Operator Rhythm, Boss Echo Space, Ableton Live και φυσικά τα δύο πικάπ και τον μείκτη μου).


Στο επανειδείν!!!

Σχόλια