Rendeece - Faust _ Episode 16 - Dark Gallery @ Random Access Radio




Des(e)parate Μeasures
Ύστερα από τα επεισόδια και την εκτέλεση των δραπετών, όλοι οι πολίτες του Κάτω Κόσμου μαζεύονται σε μια αχανή αίθουσα ομιλιών μετά και από την εντολή των διευθυντών-επιστημόνων.

Η διευθύντρια ανακοινώνει τη λύπη της για την εξέγερση και την καταδικασμένη σε αποτυχία απόδραση.

Ένας πολίτης παίρνει το λόγο: "Γιατί τους σκοτώσατε πριν ανέβουν στον Πάνω Κόσμο; Θα πέθαιναν από τον ιό, μιας και ήταν καταδικασμένη, όπως λέτε, η προσπάθεια απόδρασης! Ή μήπως δεν υπάρχει ιός πλέον; Η επιστήμονας απαντάει χωρίς καθυστέρηση: "Μήπως θα θέλατε να δοκιμάσετε εσείς ο ίδιος, ώστε να δούμε όλοι μας τι ισχύει τελικά, και τί να πιστέψουμε;

Ο πολίτης διστάζει στην αρχή, αλλά αποφασίζει να το κάνει. Τον συνοδεύουν φρουροί στον Πάνω Κόσμο. Τον αφήνουν έξω και όλοι οι πολίτες τον παρακολουθούν στη μεγάλη οθόνη της αίθουσας από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες. Περπατάει για λίγο και σταματάει σαν να έχει μείνει από αναπνοή. Πέφτει στα γόνατα και μετά χάνει πλήρως τις αισθήσεις του. Καθώς η κάμερα πλησιάζει το πρόσωπό του, αυτό φαίνεται πλήρως αλλοιωμένο, σχεδόν σαν να είναι καμμένο. Όλος ο κόσμος στην αίθουσα τρομάζει από το αποκρουστικό θέαμα. 

Ένας από τους πολίτες προσέχει μια σκιά να ξεπροβάλει με αργά βήματα από την ομίχλη λίγο πιο κάτω από εκεί, που κείτεται το νεκρό σώμα του συμπολίτη τους. Οι επιστήμονες σαστίζουν και διατάζουν άμεσα να τερματιστεί η ζωντανή αναμετάδοση. Όπου και ανάβουν πλέον όλα τα φώτα μέσα στην αίθουσα.

Διευθύντρια/Επιστήμονας: Μην είστε χαζοί, δεν υπάρχει ζωντανός οργανισμός στον Πάνω Κόσμο. Όσοι επιστήμονες έχουν κάνει έρευνα μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν. Αλλά, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχουμε εναποθέσει πολλές ελπίδες μας σε ένα τελευταίο πείραμα, που διεξάγεται αυτή εδώ τη στιγμή, που μιλάμε. Όλοι οι επιστήμονές μας δουλεύουν πυρετωδώς μέρα-νύχτα για να βρούνε τη λύση. Υπάρχει ελπίδα. Εμπιστευθείτε μας.

Dark Gallery
Ο Φάουστ περπατάει σε μια σκοτεινή σήραγγα. Ένα φως τρεμοπαίζει σε ένα απροσδιόριστο βάθος. Έχει στο μυαλό του την εκτέλεση των αθώων συμπολιτών του, που προσπάθησαν να αποδράσουν, αλλά και το αυστηρό ύφος της Επιστήμονα να ξεκινήσει η νέα φάση της έρευνας του ιού. Αυτή τη φορά με έναν διαφορετικό τρόπο. Του έδειξε στο χάρτη τον δρόμο, που πρέπει να ακολουθήσει και του υπέδειξε το σημείο, που θα συναντήσει τον Γιατρό. Εκεί ο γιατρός θα του δείξει τι πρέπει να κάνει.

Φτάνει στο σημείο συνάντησης. Ο Γιατρός, μια διαβολική μορφή, που του θυμίζει την περιπέτεια, που είχε βιώσει στον Γυάλινο Λαβύρινθο, τον περιμένει. Του δίνει ένα κλειδί και του δείχνει την πόρτα, που θα διαβεί. Του λέει: "Άκου τη φωνή και θα καταλάβεις πότε είναι να βγεις".

Βάζει το κλειδί, πάει να κοιτάξει δίπλα του, και ο Γιατρός έχει εξαφανιστεί. Απόλυτο σκοτάδι και στην αίθουσα, που είναι να μπει.

Transgressive Womb
Εισέρχεται στον σκοτεινό διάδρομο, η πόρτα κλείνει με έναν δυνατό γδούπο. Ακούει κάτι σαν την καρδιά ενός μωρού στην κοιλιά της μητέρας.

Distant Voices Path
Αρχίζουν να ακούγονται διάφορες φωνές σαν από μακρυά. Γίνονται έντονες, ενοχλητικές. Συνεχίζει στο σκοτεινό μονοπάτι, μήπως και καταφέρει να βγει ή με κάποιον τρόπο καταφέρει να τις σταματήσει.

Cosmic Mother
Το σκοτεινό μονοπάτι γεμίζει με νερό. Βυθίζεται μέσα σε αυτό και συνειδητοποιεί ότι μπορεί και αναπνέει. Βρίσκεται πλέον στα σκοτεινά νερά ενός ωκεανού, όπου είναι δεμένος με ένα σχοινί. Προσέχει ότι το σχοινί είναι σαν ένας ομφάλιος λώρος. Για να συνεχίσει τη βύθισή του, τον κόβει και απελευθερώνεται. Καθώς σταματάει για λίγο μέσα σε αυτόν τον ωκεανό και κοιτάζει γύρω του, το αίσθημα της μη ύπαρξης, του προκαλεί μια ευφορία.

Collective Unconscious
Πίσω στον Κάτω Κόσμο, μετά από τα τελευταία συμβάντα, δημιουργήθηκαν έντονες αμφιβολίες σε όλους τους πολίτες. Παραμένουν με ψεύτικες ελπίδες σε ένα καταθλιπτικό περιβάλλον; Για ποιον λόγο βρίσκονται σε αυτό το αχανές κρυσφήγετο και μάλιστα υπό μόνιμη παρακολούθηση από κάποιους επιστήμονες; Οι επιστήμονες πραγματικά ασχολούνται με την καταπολέμηση του ιού; Ή κρύβεται κάτι διεστραμμένο πίσω από αυτή την κατάσταση; Μήπως δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ένα κοινωνικό πείραμα;

Out Of The Mist
Ο άντρας, που εμφανίστηκε ως σκιά μέσα από την ομίχλη, πλησιάζει το καμμένο πτώμα, το παρατηρεί και φεύγει. Γυρνάει πίσω στην ομίχλη. Βρίσκεται μπροστά από μια μεγάλη πύλη. Με έναν δυνατό ήχο, η πύλη ανοίγει. Εισέρχεται στον χώρο πίσω από αυτή και με τον ίδιο ήχο, κλείνει πίσω του.

Strange Duality
2015
Η Μαργαρίτα ανοίγει τα μάτια της. Μόλις έχει ξυπνήσει. Κοιτάζεται στον καθρέφτη, και περιεργάζεται το πρόσωπό της, σαν να το βλέπει για πρώτη φορά. Πίσω από την κόρη του ματιού της βρίσκεται ο Φάουστ, που κοιτάζει μέσα από τα μάτια της.


Προηγούμενα Επεισόδια

Σχόλια