Κωνσταντίνου & Ελένης - Διάλογος4 - Γιατί... έτσι


"Κωνσταντίνου & Ελένης". Κοινωνική σάτιρα. Διάλογοι μέχρι τελικής... λύτρωσης. Δυο αδέρφια - δίδυμα - σχολιάζουν την καθημερινότητα της πόλης τους και όχι μόνο... Μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο. Μπορεί και να μην είναι. Για μένα αποτελούν σίγουρα μια πολύ συναρπαστική γνωριμία.

Ελένη Επειδή κάποιοι αναγνώστες αναρωτιούνται τόσο για το είδος της σάτιράς μας όσο και για τους βασικούς λόγους της συγκεκριμένης στήλης, αποφασίσαμε να εξηγήσουμε τη θέση μας αντί να ασχοληθούμε με κάποιο άλλο θέμα.

Κωνσταντίνος Σατιρίζουμε, λοιπόν, την καθημερινότητα της επαρχίας και πιο συγκεκριμένα της Πρέβεζας και της Ηπείρου γιατί εδώ ζούμε.

Ελένη Γιατί κοινωνικός σχολιασμός με αυτόν τον τρόπο γίνεται ελάχιστα.

Κωνσταντίνος Γιατί δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο στις ζωές των ανθρώπων εδώ. Και αυτό από μόνο του «σηκώνει» πολύ σάτιρα…

Ελένη Γιατί η πόλη μας προσφέρει μόνο ταβέρνες και καφενεία και αναζητούμε άλλους τρόπους έκφρασης.

Κωνσταντίνος Γιατί παρακολουθούμε τα ρεπορτάζ της «Τηλεόρασης χωρίς Σύνορα» και μας αρέσει η κριτική ματιά του Στέλιου Κούλογλου.

Ελένη Γιατί πρέπει να το κάνει κάποιος στην επαρχία που να είναι τριάντα χρονών και να μην έχει βαρεθεί τη ζωή του περισσότερο και από έναν ενενηντάχρονο που απλά περιμένει το θάνατό του.

Κωνσταντίνος Γιατί ανήκουμε στη γενιά των bloggers και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου και του κοινωνικού σχολιασμού με οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας.

Ελένη Γιατί ο ένας παππούς μας ήταν βαθιά αριστερός που έζησε εξορία και φυλακή χωρίς να προδώσει τα ιδανικά του – μόνο ίσως τα συναισθήματα των παιδιών του.

Κωνσταντίνος Γιατί η Ελένη μόλις χώρισε από τον δεύτερο «γκόμενο» της μέσα σε ένα χρόνο που είναι ξενέρωτος και «συναισθηματικά ανώριμος». Και ας ήταν ο δεύτερος κατά σειρά άντρας φέτος που νόμιζε ότι είναι ο έρωτας της ζωής της, θα την έκανε να ξεχάσει τη μονοτονία της καθημερινότητά της και θα παρέμενε πιστός για τα υπόλοιπα χρόνια του κοινού τους βίου. Αναζητεί έτσι μέσω της εφημερίδας να κάνει νέες γνωριμίες.

Ελένη Και ήλπιζα πως αυτή τη φορά θα ήμασταν λίγο πιο σοβαροί…

Σχόλια