MOVIE IN ON - Summer Festival

Αναζητώντας τον "κατάλληλο" χώρο, αλλά και ήχο για ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ στην Πρέβεζα...

Σαν προσωρινό τίτλο θα χρησιμοποιήσω το "MOVIE IN ON". Συνδυασμός, δηλαδή, της λέξης "movie"-κινηματογραφική ταινία και της φράσης "move in on"-κάνω επιθετική κίνηση/κάνω πρόοδο.

Ο χώρος

Το θερινό σινεμά της πόλης. Ένα σημαντικό σημείο αναφοράς της πόλης που κατά τη γνώμη μου έχει ανάγκη από ανανέωση μιας και δεν αποτελεί πλέον ιδιαίτερο σημείο συνάντησης είτε για τους κατοίκους είτε ακόμα και τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη μας κάθε καλοκαίρι.

Η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθούν όλοι οι χώροι του σινεμά, που θα δώσει και έναν χαρακτήρα διαδραστικότητας στην ίδια την εκδήλωση.


Η εκδήλωση
Η εκδήλωση θα χωριστεί σε διαφορετικά θεματικά μέρη.

Meetmarket
Στο χώρο της εισόδου θα φιλοξενηθούν διάφορα μικρά περίπτερα όπως για παράδειγμα γίνεται κάθε μήνα στο MeetMarketAthens, όπου διάφοροι καλλιτέχνες-συλλέκτες-μικροπωλητές-designers προωθούν τις δημιουργίες τους. Αυτό θα είναι και το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης που θα λαμβάνει χώρα καθ'όλη τη διάρκειά της.


Dub/reggae
Από νωρίς το μεσημέρι μπορούν να υπάρξουν ένας ή δύο djs που θα παίζουν αυτού του είδους τη μουσική. Χαρακτηριστικά ονόματα djs που ειδικεύονται στην dub είναι ο WhoamI (έχει φιλοξενηθεί ήδη με επιτυχία σε μπαρ της πόλης), ο Professor Skank, αλλά και η Anna Mystic.

Hip-Hop
To τρίτο μέρος της εκδήλωσης θα έχει σαν θέμα τη hip-hop/rap. Από ότι φαίνεται έχει ένα αρκετά "δυνατό" κοινό στην επαρχία - και όχι μόνο - που παρακολουθεί όλες τις συναυλίες. Ένας λόγος που προτείνω τη hip-hop είναι ότι πιστεύω στο ταλέντο των παιδιών της περιοχής που ασχολούνται με αυτή τη μουσική. Καθώς και την επαφή που έχουν με το κοινό - κατά κύριο λόγο νεανικό - στα live τους.


Bass ethics
Βασικό κομμάτι της εκδήλωσης θα έχει σαν θεματική την ηλεκτρονική μουσική μέσα από dj sets με dubstep, minimal, drum n' bass - και όχι μόνο - ακούσματα. Ταυτόχρονα τα sessions από τους djs θα συνοδεύονται από live visuals που θα προβάλονται στην οθόνη του σινεμά. Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που προτείνω η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει στο θερινό σινεμά. Ώστε, παράλληλα με ένα ηχοσύστημα που θα βασίζεται στη λογική της dub μουσικής, θα δημιουργηθεί μια σχεδόν κινηματογραφική ατμόσφαιρα για όσους συμμετάσχουν.

Live cinema
Άλλο ένα πολύ βασικό μέρος της εκδήλωσης θα είναι η φιλοξενία visuals artists - performers. Ομάδες σαν τους ERASERS δημιουργούν παραστάσεις που ειδικεύονται στην ενοποίηση τεχνικών όπως το live cinema, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός, οι εγκαταστάσεις και η performance.


Η υλοποίηση
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αλλά και τα ονόματα που θα φιλοξενηθούν θα βασιστούν εξ ολοκλήρου στο επίπεδο οικονομικής υποστήριξης από πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και λοιπές χορηγίες από τοπικούς φορείς και ιδιώτες.

Δεν έχει ξεκινήσει κάποια ιδιαίτερη προσέγγιση στους περισσότερους από τους παραπάνω καλλιτέχνες. Κάθε ένας από τους προαναφερόμενους έχει διαφορετικές οικονομικές απαιτήσεις και η πρόταση σε αυτούς θα γίνει μόνο εφόσον υπάρξουν οι ανάλογοι οικονομικοί πόροι.

Επίσης, αρκετά σημαντικό μέρος των χρημάτων θα καλύψουν το κόστος για την εγκατάσταση του οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και την εκτύπωση του έντυπου υλικού (αφίσες, flyers κλπ). Βασικά στοιχεία για να υπάρξει μια προώθηση και μια παραγωγή υψηλής αισθητικής.

Η ιδέα μπορεί να θεωρείται ως μη-εμπορική με ανάλογη προσέλευση του κόσμου. Για αυτό και πιστεύω πως μια καλή λύση θα είναι το αντίτιμο του εισιτηρίου να είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτό δεδομένου εκτός των άλλων και της παρούσας οικονομικής κατάστασης. Αυτό βέβαια πάλι προϋποθέτει την κάλυψη των εξόδων από χορηγίες των συλλόγων που θα υποστηρίξουν το φεστιβάλ, αλλά και των χορηγών που θα ενδιαφερθούν για αυτό.

Θεωρώ ότι καλό είναι να γίνει η αρχή για τέτοιου είδους εναλλακτικές εκδηλώσεις. Με την απαραίτητη οργάνωση μάλιστα είναι μια αρκετά ξεχωριστή πρόταση για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. Θα ανοιχθούν νέοι δρόμοι έκφρασης, αλλά και κάποιοι καλλιτέχνες της περιοχής θα βρουν μια δυνατότερη βάση να υποστηρίξουν αυτό που τους αντιπροσωπεύει περισσότερο.

Με άλλα λόγια παρουσιάζεται ένα φεστιβάλ που τις προϋποθέσεις της εμπορικής επιτυχίας δεν τις στηρίζει σε κάποιο γνωστό όνομα-κράχτη, αλλά στο γεγονός ότι συνυπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί καλλιτέχνες, που η παρουσία του καθενός από αυτούς θα προσελκύσει έναν αριθμό θεατών.

Εύχομαι η συγκεκριμένη πρόταση να δεχθεί της προσοχής που της αρμόζει και ελπίζω να υλοποιηθεί με τις καλύτερες των προϋποθέσεων...








Σχόλια

  1. καλησπέρα , λέγομε αντώνης dj name trelandjas mixer ,καλλιτεχνικό όνομα Α@Η2Ο. μέσω της QUETEMPO που μου στείλαν το μαιλ κ κατα επέκταση το blog σου, μπήκα κ είδα κ μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον κ θα ήθελα να συμμετάσχω σαν dj. μπορείς να ρωτήσεις την θάλεια(STMC) για μένα, ή να δείς μέσα στο meet market μια κ είμαι ενεργός συνεργάτης τους εδω κ 2 χρόνια(πουλάω μεταχειρισμένους δίσκους + ι workshop siatsu που έκανα στο τελευταίο κ πάιζω σαν dj εκεί). μπορείς επίσης να δείς το http://trelandjas.blogspot.com, κ να δείς εκεί μέσα ολες τις σελίδες μου. ανήκω σε μια dj+art ομάδα τους muzak7, μπορείς να δέις για εμάς στο myspace.com/muzak7 & muzak7 fun club @ facebook.

    καλη βδομάδα
    Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Αντώνη...

    Θα κοιτάξω μετά χαράς όλα τα παραπάνω; blog/facebook και λοιπά και θα επικοινωνήσουμε περαιτέρω. Να έχω και γω μια καλύτερη ιδέα.

    Αυτή τη στιγμή ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο για το budget αλλά και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Γιατί χωρίς ανάλογη οικονομική υποστήριξη δεν θα το προχωρήσω. Και τώρα βρίσκομαι ακριβώς σε αυτή τη φάση της αναζήτησης χορηγών.

    Εν τω μεταξύ, μπορείς να ακούσεις και την εκπομπή μου στον POPLIE κάθε Κυριακή μεσάνυχτα. Επίσης, αν θες φτιάξε ένα mixtape/podcast και να μου στείλεις, το οποίο μπορώ να το προωθήσω και μέσω της εκπομπής. Είμαι στην αναζήτηση γενικά φίλων dj για να φιλοξενήσω τα sets τους.

    Μπορούμε να τα πούμε και από κοντά, όταν κατέβω Αθήνα (ίσως μετά το Πάσχα).

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου