ChicOnAir_Episode 23 - 28 Ημέρες Μετά... και βάλε (Μέρος 1ο)


Πρέβεζα, Οκτώβριος 2011. Έλληνες ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων "παραβιάζουν" ένα εργαστήρι με ιχθυοκαλλιέργειες, στο οποίο γίνονται πειράματα σε σαρδέλες. Πιάνονται επ' αυτοφόρω από έναν επιστήμονα ενώ προσπαθούν να τις απελευθερώσουν. Παρά τις προειδοποιήσεις του επιστήμονα ότι οι σαρδέλες είναι μολυσμένες με έναν πολύ επικίνδυνο ιό με το όνομα "κρίση"(από τον συγκεκριμένο ιό είχαν μολυνθεί τόσο οι τσιπούρες στο εργαστήρι όσο και τα καβούρια... ) οι ακτιβιστές απελευθερώνουν τις σαρδέλες. Μια σαρδέλα που από τα πολλά πειράματα είχε μετατραπεί σε πιράνχα επιτίθεται σε μια από τις ακτιβίστριες και τη δαγκώνει μεταφέροντας της ακαριαία τον ιό. Αυτή με τη σειρά της πάνω στον πανικό και την παράνοια που της προκλήθηκε από τον ιό επιτίθεται σε όλα τα άλλα μέλη της οργάνωσης καθώς και στον επιστήμονα. Περιττό να πούμε ότι όλοι μολύνθηκαν...

Εικοσί-οχτώ ημέρες μετά, αν και δεν παίρνουμε όρκο μιας και χάσαμε το μέτρημα και μπορεί να ήταν περισσότερες, ένας ερασιτέχνης ψαράς, ο Θωμάς, ξυπνάει από κώμα στο παρατημένο Δημόσιο Νοσοκομείο της πόλης. Καθώς βγαίνει από το νοσοκομείο συνειδητοποιεί ότι η Πρέβεζα είναι εγκατελειμένη πόλη και με σημάδια καταστροφής. Μπορεί να μην ξεφεύγει βέβαια από την κλασική εικόνα της πόλης το φθινόπωρο. Ο Θωμάς γίνεται αμέσως αντιληπτός και κυνηγιέται στους δρόμους από κάτι μολυσμένους ψυχωτικούς (τύπου ζόμπι για να έχετε μια καλύτερη εικόνα αλλά που τρέχουν γρηγορότερα από τα κανονικά ζόμπι που μέχρι να τον έφταναν θα είχε τελειώσει το σενάριο) πριν τελικά διασωθεί από δύο επιζήσαντες, την Έλενα και τον Μάρκο. Αυτοί σκοτώνουν τους ψυχωτικούς με μολότοφ αλλά και κάποια δακρυγόνα που είχαν "τσιμπήσει" από τα τελευταία επεισόδια στο Σύνταγμα.

Τον φυγαδεύουν σε ένα κρυσφήγετο μέσα στο Κάστρο του Παντοκράτορα. Για να χαλαρώσουν, έχουν κατεβάσει (ναι, το ίντερνετ ακόμα λειτουργεί) τις προηγούμενες εκπομπές ChicOnAir στο notebook του Μάρκου και τις ακούνε. Αποκαλύπτουν στον Θωμά ότι ήταν σε κωματώδη κατάσταση από ένα ατύχημα που είχε την ώρα που ψάρευε, αφού κάποιοι "ευσυνείδητοι" πολίτες είχαν βάλει εκρηκτικά στη θάλασσα. Όσον καιρό είναι σε κώμα, ο ιός "κρίση" είχε αρχίσει να δρα ανεξέλεγκτα και να μετατρέπει τους πολίτες σε ψυχωτικούς-ζόμπι δημιουργώντας μια κοινωνική κατάρρευση ύστερα από τον πανικό που είχε σπείρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο ιός είχε αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη τη γύρω περιοχή μέχρι και τα Ιωάννινα (σαν τα πανηγύρια το καλοκαίρι-αφού είχαν μολυνθεί μέχρι και τα βατραχοπόδαρα που έτρωγαν οι κάτοικοι).

Το επόμενο πρωινό, η Έλενα και ο Μάρκος συνοδεύουν τον Θωμά στο πατρικό του σπίτι, όπου ανακαλύπτει ότι οι γονείς του αυτοκτόνησαν (για να μην μολυνθούν και αυτοί) αφήνοντάς του ένα σημείωμα:

"Αγαπητέ Θωμά, μην ξεχάσεις να ταϊζεις τον σκύλο αν επιζήσει από τον ιό. Εμείς θέλαμε να αγαπήσεις την πόλη, να παντρευτείς μια καλή κοπέλα και να αποκτήσουμε τα εγγονάκια μας. Εσύ πάλι ακόμα τραβιέσαι με τις εμμονές σου και μυαλό δεν έχεις βάλει. Τέλος, δεν λυπούμαστε πολύ που φεύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο και την πόλη μιας και η επαρχιακή βαρεμάρα ώρες-ώρες δεν παλεύεται. Επιπλέον, όσες δίαιτες και να προσπάθησε η μάνα σου αποτύχανε. Θα σε αγαπάμε έστω και με τα μυαλά που κουβαλάς... Οι γονείς σου"

Ο Θωμάς αναρωτήθηκε μήπως το σημείωμα ήταν δόλωμα των ψυχωτικών ή οι γονείς του μπορεί να είχανε ξεκινήσει τα ναρκωτικά πάλι ύστερα από κάτι πειράματα στα 60s.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Υστερόγραφο: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και έχει βασιστεί στην επεξεργασία του τίτλου, αλλά και της υπόθεσης της ταινίας του Dany Boyle, “28 Ημέρες Μετά”.

ChicOnAir αυτή την Τετάρτη και με ιστορία. Psy-techno, drones και πειραματικές μουσικές από Roll the Dice, SND, Drog_a_tek, Container και πολλούς πολλούς άλλους "ψυχωτικούς".

Tune in the ChicOnAir @ POPLIE (Wednesday from 22:00 till midnight)

Υστερόγραφο2: Τις προηγούμενες απόπειρες "πειραγμένων" σεναρίων, μπορείτε να δείτε και να ακούσετε παρακάτω:

* ChicOnAir - Episode 3 - Sex, Poplies, and Music-tape
* ChicOnAir - Episode 8 - Μεσάνυχτα στον Κήπο του Καλού και του Ξέκωλου

Listen to the last episode of ChicOnAir @ POPLIE here.
Tracklist available here.

Σχόλια