ChicOnAir_Episode 25 - Commando or give to Sully a f@%&ing cell phone


Εγκαινιάζουμε μια νέα σειρά εκπομπών με τον τίτλο "BLOCKBASTERDS SERIES", όπου ο Chico αναζητεί τη σημειολογία των "σημαντικών", αν και τις περισσότερες φορές "ηλίθιων" αμερικάνικων ταινιών blockbusters με μια ιδιαίτερη old-school διάθεση. Ταινιών που σημαδέψανε την παιδική και νεανική του ηλικία. Όχι ότι μας πήραν τα γεράματα...

Σε αυτές τις ταινίες, ο Chico είτε θα κάνει τη δική του κινηματογραφοφιλική προσέγγιση είτε θα παρωδεί με το ChicOnAir στυλ του. Και θα επαναπροσδιορίζει το σάουντρακ.

Κάνουμε την αρχή με το Commando. Ο τίτλος είναι "Commando or give to Sully a f@%&ing cell phone". Πως προέκυψε; Αν υπήρχαν τα κινητά η ταινία θα είχε τελειώσει από τα δέκα-δεκαπέντε πρώτα λεπτά. Γιατί αν ο Sully είχε κινητό δεν θα χρειαζόταν να κλέψει κέρματα από το τσεπάκι της αεροσυνοδού Cindy και δεν θα αναγκάζονταν να πάει στον τηλεφωνικό θάλαμο, τον οποίο όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω σεκάνς, σήκωσε με το ανυπέρβλητο στυλ του ο Commando Matrix-Arnold Schwarzenegger.



Άλλη μια απορία μου είναι επίσης, πως ένας άντρας με τέτοιο κοστούμι δεν κουβαλάει μαζί του 2-3 κέρματα για να πάρει ένα τηλέφωνο. Ή μήπως τα έδωσε όλα τα κέρματα στο αμέσως προηγούμενο τηλεφώνημα που κάνει στους υπόλοιπους "κακούς" της ταινίας. Οπότε, με ένα κινητό, θα έπαιρνε τηλέφωνο καθώς έτρεχε τους εχθρούς του Commando Matrix, θα σκοτώνανε την κόρη του Commando (η Alyssa Milano σε πολύ μικρή ηλικία) και η ταινία θα τελειώνε με έναν καθόλου ηρωικό τρόπο χωρίς καμία μάχη, καθόλου όπλα, το αντίθετο με αυτό που γίνεται στο τέλος με το επικό μακελειό.



Είπα Matrix; Ε, ναι λοιπόν, η ταινία Commando είναι βασική αναφορά στην πολύ πετυχημένη σειρά ταινιών Matrix. Για να καταλάβετε, δείτε την σεκάνς όπου ο Schwarzenegger τα βάζει με τους αστυνομικούς που τον περικυκλώνουν και ταυτόχρονα την παρακάτω σκηνή μάχης από το Matrix Reloaded.



Με λίγη φαντασία και πολύ μοντέρνα τεχνολογία οι σκηνές είναι σχεδόν ίδιες. Όλοι οι αστυνομικοί στο Commando μοιάζουν ίδιοι, όπως και ο Mr Smith του Matrix. Και όπως στο Matrix, o Schwarzenegger τους απωθεί με εξαιρετικό στύλ. Ελπίζω μόνο να μην παρεξηγηθούν οι fans του Matrix...

Eπειδή είναι και άλλοι κινηματογραφόφιλοι που αγαπάνε τη συγκεκριμένη ταινία:


Τέλος, επειδή όλα αυτά τα blockbusters έχουν - αν και δεν τους φαίνεται ιδιαίτερα - κάποια κρυμμένα "πολιτικά" μηνύματα, το soundtrack του νέου επεισοδίου ChicOnAir θα περιλαμβάνει μουσικές με σαφείς κοινωνικές-πολιτικές αναφορές. Θα συνδέσουμε τη συγκεκριμένη ηλίθια ταινία με όλη την ηλιθιότητα που βιώνουμε καθημερινά σαν πολίτες αυτής της χώρας μαζί με "Dub Wars" μουσικές από Wiley, Terror Danja, Kode9, The Bug και πολλούς άλλους.

Tune in the ChicOnAir @ Poplie (Wednesday from 22:00 till midnight)!!

Listen to the last episode of ChicOnAir @ POPLIE here.
Tracklist available here.

Σχόλια