Taking sound to the minimaximum level...


Αρκετές φορές μέσα από το συγκεκριμένο blog έχω προωθήσει ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, τις Minimaximum. Δεν μπορώ άλλωστε να ξεχάσω τη φορά που είχαν επισκεφθεί την Πρέβεζα και την αναπάντεχη προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου, σε μια πόλη που δεν είναι καθόλου εξοικειωμένη με παρόμοια ηχητικά τοπία και μουσικές.

Εννοείται πως προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε στη γκαλερί Knot αυτό το Σάββατο τρεις Μαρτίου (έναρξη στις 21:00, είσοδος πέντε ευρώ), να παρακολουθήσετε τους live αυτοσχεδιασμούς τους στην νέα αυτή παράσταση. Σας εγγυώμαι, το ταξίδι δεν θα έχει σύνορα...

Παρακάτω όλες οι βασικές πληροφορίες για την εκδήλωση όπως συμπεριλαμβάνονται στο newsletter:

Οι Minimaximum improVision, αρχιτέκτονες και εικαστικοί καλλιτέχνες, αυτοσχεδιάζουν πάνω σε μουσικά-αφηγηματικά concepts χρησιμοποιώντας ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα, λόγο, φωνές, προηχογραφημένους ήχους, αντικείμενα και εικόνες. Ο αυτοσχεδιασμός εξελίσσεται σε μία ροή ήχου-εικόνας, τα στοιχεία της οποίας δομούνται γύρω από συγκεριμένους θεματικούς άξονες. Το ταξίδι, η έλλειψη, το νερό, η παράλογη βία, είναι μερικές θεματικές ενότητες προηγούμενων performances. Στα live συνυπάρχουν ήχοι-θόρυβοι-μελωδίες-video images. Εναλλαγές ρυθμού και ρόλων, σχεδιασμένες και αυτοσχέδιες δράσεις, σκηνικά στοιχεία συνθέτουν ατμόσφαιρα κινηματογραφική. Ηχητικά και οπτικά συστατικά συνδυάζονται για να σχηματιστούν παράλληλες, διασταυρούμενες και αντιστικτικές γραμμές αφήγησης.

Οι MiniMaxiMuM improVision από το 2005 που σχηματίστηκαν, έχουν εμφανιστεί στην Αθήνα και άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Στις παραστάσεις τους συχνά προσκαλούν σε συμμετοχή κι άλλους καλλιτέχνες που λειτουργούν σαν καταλύτες στην ανάπτυξη της αφήγησης.

Myspace
Facebook


KNOT Gallery
Mιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου (εις. από Πύρρου)
πλησιέστερος σταθμός Μετρό: Αμπελόκηποι
Λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ)

Σχόλια