ChicOnAir presents "A Mad Tea Party" (Alice in Wonderland series) _ 09.04.14


Ενώ διανύουμε τη θεματική κινηματογραφική εβδομάδα στο αγαπημένο μας διαδικτυακό ραδιόφωνο, Poplie, το ChicOnAir show επιστρέφει στο δικό του soundtrack της δικής του εκδοχής της "Αλίκης Στη Χώρα των Θαυμάτων".

Ένα επεισόδιο για ένα κεφάλαιο, ίσως από τα πιο αγαπημένα κεφάλαια της νουβέλας του Lewis Carroll, "A Mad Tea Party" (Το Τσάι των Τρελών).

Η Αλίκη βλέπει στην τηλεόραση τη συνάντηση των Ευρωπαίων τραπεζιτών και... βρίσκεται σε αυτή τη συνέλευση σαν βοηθός κάποιου από τους τραπεζίτες. Αυτοί βγάζουν από την αίθουσα τους βοηθούς τους για να παίξουν το αγαπημένο τους "παιχνίδι". Βγάζουν τις εκθέσεις τους και προβλέπουν με τους δικούς τους οικονομικούς σχεδιασμούς την οικονομική καταστροφή χωρών. Όποιοι "καταστρέψουν" πιο δυνατές οικονομίες κερδίζουν περισσότερα "αστέρια" της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ξαφνικά, η αίθουσα όμως απομονώνεται. Οι τραπεζίτες δεν μπορούν να βγουν έξω από αυτήν, ενώ οι βοηθοί τους, αλλά και άνθρωποι από τις τηλεοράσεις τους παρακολουθούν την τροπή που παίρνει η συγκεκριμένη συνέλευση. Οι τραπεζίτες αρχίζουν να δυσανασχετούς καθώς περνάει η ώρα, και οι μέρες. Τα ρολόγια έχουν σταματήσει και ο χρόνος δεν περνάει. Η δυσανασχέτηση γίνεται παροξυσμός και αρχίζουν να στρέφονται ο ένας εναντια στον άλλον. Βίαια, αρχίζουν να βασανίζουν ο ένας τον άλλον μέχρι να μείνει ένας που θα υποτάξει τους υπόλοιπους. Ίσως και τους καθαρίσει.

Εικόνες καταστροφής και παράνοιας. Μετά από σκοτωμούς και αυτοκτονίες, μένει ένας Ευρωπαίος Τραπεζίτης, Γερμανός. Ανάμεσα στα πτώματα, κοιτάζεται σε έναν καθρέφτη και αρχίζει να βασανίζει το ίδιο το πρόσωπό του, να το χαράζει με ένα μαχαίρι, όπου σταδιακά πεθαίνει μέσα στα ίδια του τα αίματα.

Μουσικές από Gioachino Rossini, The Body, Killing Sound, Death In Vegas, Nick & The Bad Seeds και πολλούς άλλους.

Αυτή την Τετάρτη 09 Απριλίου από τις 21:00 μέχρι τις 23:00. Αποκλειστικότητα του διαδικτυακού ραδιοφώνου, poplie.

Σχόλια