Beginning of June, Ending of (my) pop-lie news


Αρχές Ιουνίου και παρότι ο καιρός δεν έχει αποφασίσει να γίνει ιδιαίτερα καλοκαιρινός, η διάθεσή μου για αναζήτηση και νέες ιδέες, συναισθήματα, εικόνες βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. 

Δύο εκπομπές ακόμα μείνανε για να κλείσει ο εβδομαδιαίος κύκλος του ChicOnAir Show αποκλειστικά στον διαδικτυακό σταθμό του poplie. Και σε αυτή την ανάρτηση, κλείνω και την παρουσίαση των δύο τελευταίων σεζόν όσον αφορά την εκπομπή.





Στο ξεκίνημα της πέμπτης σεζόν 2013/2014, παρότι η πρώτη εκπομπή "New York, New York" (την 11η Σεπτεμβρίου) ήταν προηχογραφημένη/κονσέρβα λόγω του ταξιδιού μου στην Ολλανδία, ήταν όμως και η πρώτη εκπομπή, που ένταξα πλήρως το Ableton Live όσον αφορά τη μίξη των κομματιών, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα εφέ και τα φίλτρα.

Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να διαφοροποιήσω το τεχνικό μέρος της εκπομπής από τις προηγούμενες σεζόν και να βάλω νέες προκλήσεις στη δημιουργία της.






Το ταξίδι φυσικά στην Ολλανδία ήταν από όλες τις απόψεις μια εξαιρετική εμπειρία. Είχα αρκετά χρόνια να ταξιδέψω εξωτερικό, οπότε και αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος να το απολαύσω. Φυσικά το ταξίδι κατεύθυνε και τις εκπομπές που ακολούθησαν, τρεις στη σειρά με τον τίτλο Hol-land Smoke!



Επιστρέφοντας από τις διακοπές μου και παράλληλα με το εβδομαδιαίο ChicOnAir Show είχα ανάγκη να βγω λίγο από το στούντιο όσον αφορά το κομμάτι της δημιουργίας και να επανέλθω στις "θεατρικές μου περιπέτειες". Δυστυχώς ή ευτυχώς ότι πρόταση έκανα για θεατρική συνεργασία δεν απέδωσε καρπούς και μια σχετικά πιεσμένη εβδομάδα του Νοεμβρίου αποφάσισα να "ανεβάσω" τον πήχη (καθαρά από προσωπική ανάγκη και όχι με κάποια διάθεση ανταγωνιστικότητας) και να παρουσιάσω τη ραδιοφωνική ChicOnAir εκδοχή της νουβέλας του Lewis Carroll, "Οι Περιπέτειες της Αλίκης Στη Χώρα των Θαυμάτων". 

Μπορεί να χρειάστηκαν περίπου οι μισές εκπομπές για να βρει τη φόρμα της τόσο η εκπομπή όσο και η ιστορία, όπου και ολοκληρώθηκε σε δεκαοχτώ επεισόδια, αλλά από τo έβδομo κεφάλαιο και έπειτα ήταν απανωτά τα δημιουργικά σοκ, με τον νέο κόσμο που αναδύονταν μπροστά μου.

Φυσικά όλες οι ιδέες, οι αναφορές, οι επιρροές, αλλά και οι ίδιες οι εκπομπές έχουν παρουσιαστεί ποικιλοτρόπως μέσα από το συγκεκριμένο blog.

Ακόμα και με τα αντίστοιχα magisto βιντεάκια βρήκα ευκαιρία να παρουσιάσω ένα τύπου storyboard.

Η ιστορία και οι εκπομπές της Αλίκης είναι καταχωρημένα στο μυαλό και την καρδιά μου σαν η κορυφαία μου στιγμή στα τέσσερα χρόνια στον poplie. 

Όλες μου οι αναζητήσεις, συμπηκνώθηκαν με τον καλύτερο (μέχρι τότε) τρόπο σε αυτές τις δεκαοχτώ εκπομπές. Αποτέλεσαν τη βάση, ώστε να εκφράσω το μέγιστο των δημιουργικών μου αναζητήσεων, αλλά και να κάνω μια βουτιά σε πολύ βαθιά και σκοτεινά νερά, για να γνωρίσω τον κόσμο της Αλίκης.


Μέσα από τη διαδικασία, βρήκα τη φόρμα εκπομπής, που ακολουθώ και στην νέα εκδοχή του Φάουστ.

Ήταν τόσο μεγάλη η απόλαυση από τις εκπομπές και την ενασχόληση στο προσωπικό μου στούντιο, όπου ακόμα και με το τέλος των εκπομπών συνέχισα να αφιερώνω πολλές ώρες στο να ετοιμάσω την επόμενη ιστορία, αλλά και στο να ψάχνω να δημιουργήσω τον ηλεκτρονικό μου ήχο. Αυτή η ενασχόληση έφτασε μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, όπου και θα ξεκίναγε η έκτη σεζόν του σταθμού 2014/2015.

Και ήταν ακριβώς εκείνη η στιγμή, που συνειδητοποίησα ότι δεν περίμενα "σαν τρελός" την νέα σεζόν του σταθμού. Δεν είχα όρεξη να επαναλάβω το εβδομαδιαίο εγχείρημα "θεματικών" εκπομπών σαν αυτές της Αλίκης. Ήθελα για κάτι τέτοιο να υπάρχει άλλη λογική και προετοιμασία.

Δεν το περίμενα πως θα ερχόταν αυτή η στιγμή, που η Τετάρτη δεν θα ήταν πλέον η αγαπημένη ημέρα της εβδομάδας, όπου θα παρουσίαζα τη δουλειά των προηγούμενων ημερών και θα έψαχνα να πω μια νέα ιστορία.

Αυτή η συνειδητοποίηση ήταν πολύ "επίπονη" και μου πήρε πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν, ώστε να χαλαρώσω από την ιδέα να σταμάταγα στα μέσα της σεζόν και να μην νιώθω άσχημα αν τελικά η εκπομπή έβγαινε με ένα απλό τζαμάρισμα με βινύλια στο στούντιο ή δεν θα είχα γραμμένες δέκα σελίδες κειμένων για να διαβάσω. :-)

Ταυτόχρονα προσπαθούσα να δώσω στην εβδομαδιαία εκπομπή έναν πιο "παροντικό" χαρακτήρα. Δεν έλειπε από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά η ιδέα μιας πρόσφατης φωτογραφίας που συνοδεύει την εκπομπή της εβδομάδας ήταν πολύ πιο ξεκάθαρη σε αυτή τη σεζόν.



Και με την ίδια λογική, θα επέλεγα και τα κομμάτια που θα μίξαρα ή θα παρουσίαζα.  

Με κανέναν άλλον τρόπο δεν γινόταν να μείνω συνεπής σε μια εβδομαδιαία εκπομπή, που πλέον ο χρόνος που θα μπορούσα να αφιερώσω ήταν μηδαμινός σχεδόν.


Οπότε, έφτασε η στιγμή να κλείσει ο εβδομαδιαίος κύκλος του ChicOnAir Show. Αν κλείνει και η poplie εμπειρία ταυτόχρονα; Το πιο πιθανό. Τι σημαίνουν αυτά τα τέσσερα χρόνια για μένα; Αν εμπλακώ σε πολύ προσωπικά σχόλια, θα θεωρηθώ σεξιστής. Αλλά σκεφτείτε την καλύτερή σας σχέση. Τον μεγάλο σας έρωτα. Το καλύτερο σεξ της ζωής σας. Αυτόν τον άνθρωπο, που ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές θα ξεσηκώνει τα μεγαλύτερα πάθη σας και θα διεγείρει τα πιο βαθιά ένστικτα. Δεν μπορώ να αναφερθώ στον poplie, σαν απλά τον αγαπημένο μου ραδιοφωνικό σταθμό. 

Ακόμα και στον τελευταίο αυτό χρόνο, που από την αρχή ήξερα ότι θα σταματήσω τις εκπομπές, ήθελα να δώσω ένα τέλος που θα άρμοζε στην ποιότητα της σχέσης. Πιθανότατα οι τελευταίες αυτές εκπομπές, να μην μπορούν να παρουσιάσουν ή να περιγράψουν αυτό που νιώθω πιο άνετα όταν γράφω. Οπότε όσοι διαβάζουν τις συγκεκριμένες αναρτήσεις, δεν είναι τίποτα άλλο από έναν συνειδητό, όμορφο αποχαιρετισμό και κλείσιμο μιας υπέροχης εμπειρίας, και ταυτόχρονα ένας χαιρετισμός στους νέους ορίζοντες, που βλέπω μπροστά μου.

Ο poplie είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που παθιάζονται μέσω του σταθμού να παρουσιάσουν το πάθος τους για τη μουσική. Να μην δώσουν τίποτα λιγότερο από τον καλύτερό τους εαυτό. Μόνο έτσι θα διατηρηθεί η ιδέα που λέγεται poplie και θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Τίποτα λιγότερο, κανένα όριο. Αυτό ήταν για μένα και έτσι θα το κρατήσω μέσα μου. Και το "τίποτα λιγότερο" είναι η ευχή μου στα επόμενα χρόνια.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ, σε όσους δημιουργήσανε, πιστέψανε, στηρίξανε και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την ιδέα. Και ένα προσωπικό ευχαριστώ σε όσους κάνανε το ίδιο και στην εκπομπή ChicOnAir Show. Έχω ονομάσει όλο αυτόν τον κόσμο σε παλιότερες αναρτήσεις. Και ο καθένας από αυτούς ξέρει προσωπικά πόσο σημαντική αξία ήταν για μένα αυτή τους η συνεισφορά.

Στα νέα μας όμορφα ταξίδια. Στο επανειδείν!!

Σχόλια