February 16 News ("little late" New Year wishes)


Δεν είναι ακριβώς αρχή του 2016, αλλά καλή χρονιά δεν ευχήθηκα. Η αργοπορία μου αυτή πιθανότατα να οφείλεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, επέλεξα ή καλύτερα προέκυψε, ένα μεγάλο διάλειμμα αποκλειστικά για ξεκούραση, και όχι διακοπές τύπου τριήμερου καψίματος σε φεστιβάλ (βλέπε Norberg Festival) ή πολύωρων περίπατων για μουσεία, δισκοπωλεία, κλπ. (βλέπε Hol-land Smoke κλπ). 

Μέσα στο ίδιο διάστημα αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να βελτιώσω και τελικά να αποφασίσω να παρουσιάσω μέσω Bandcamp δυο κομμάτια, που περάσανε στο στάδιο "τελικής παραγωγής", με τον γενικό τίτλο "Dreamscape". Πιο συγκεκριμένα, τα κομμάτια τιτλοφορούνται "Lose my head (with you)" και "Glass Mantra". Και τα δύο δημιουργήθηκαν περίπου την άνοιξη του 2015 και τα επεξεργαζόμουν κατά διαστήματα μέχρι να φτάσουν στο "τελικό στάδιο". Το Lose my head περιέχει διαφορετικά μέρη μιας ηχογράφησης (από μικρόφωνο υπολογιστή :-( ) ενός Hammond, που έτυχε να βρω σε ένα διαμέρισμα που φιλοξενήθηκα, καθώς και άλλα "appartment recordings" :-). Για αυτό το λόγο είχε μια πιο lo-fi αισθητική. Ενώ το Glass Mantra ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο προσωπικό στούντιο (στη φωτογραφία), χρησιμοποιώντας το casio, το volca sample και ένα plug-in στο ψηφιακό "workstation" του Ableton.

Τέλος, ένα άλλο κομμάτι, το Aypnia, θα παρουσιαστεί σε μελλοντικό mixtape του Haunted Dancehall για τον σταθμό μας, Random Access Radio. Αυτό είναι πιο technoειδές και δεν έμπαινε στη λογική του "Dreamscape". Αυτό ήταν εξ ολοκλήρου δημιουργία "inside the box" χωρίς κανένα hardware.




Μέσα στον Ιανουάριο, παρουσιάστηκε στο blog, και συμπεριλήφθηκε στο νέο τεύχος, του πολιτιστικού εντύπου "Κήπος της Πρέβεζας", ο 13ος διάλογος του Κωνσταντίνου & Ελένης, με τίτλο "Ground Control to Major Tom". Αντικαθιστώντας προσωρινά την ανάγκη μου για έναν απολογισμό των τελευταίων μηνών ή και των ευχών για την νέα χρονιά.


Τι σχέδια υπάρχουν για τον τρέχον μήνα, Φεβρουάριο. Πέρα από το γεγονός ότι αύριο κιόλας είναι τα γενέθλιά μου ;-), στο τέλος της εβδομάδας, θα ξεκινήσει μια νέα σειρά mixtapes, η freestyle series (1ο mixtape φέρει τον τίτλο Disco Devil, βλέπε φωτογραφία), που δεν θα είναι θεματικά, δεν θα περιέχουν καθόλου (ή σχεδόν καθόλου) προσωπικές παραγωγές, αλλά θα είναι επιλογές αγαπημένων κομματιών, ένα dj set, σαν αυτά που έκανα πολύ συχνά στον διαδικτυακό σταθμό του poplie. Δεν θα παρουσιάζονται τόσο συχνά, απλά θα καλύπτουν κάποια χρονικά κενά από τις εκπομπές του Φάουστ, ή άλλα "θεματικά" mixtapes, που έχουν παρουσιαστεί από την εκπομπή "Soundtrac-es by Chico". 



Μιλώντας για τον Φάουστ, ύστερα από την απρόσμενη επιτυχία (150 ακροάσεις) του έβδομου επεισοδίου (Η Κουζίνα της Μάγισσας), το όγδοο επεισόδιο (Ειδυλλιακό τοπίο) βρίσκεται σε παραγωγή. Για να δώσω ένα στοιχείο, στο τελευταίο επεισόδιο βλέπουμε τον Φάουστ να εξαφανίζεται από το εργαστήρι του Βάλεντιν (αδερφού, όπως αποκαλύφθηκε, της Μαργαρίτας), όπου τον είχε δεμένο με πρόθεση να τον σκοτώσει. Και γυρνάει στο Βερολίνο και τον υπόγειο κόσμο του 2045 μέσω της χρονομηχανής. Απλά γίνεται μια "ενδιάμεση στάση" σε ένα "Ειδυλλιακό Τοπίο". Και αυτό το επεισόδιο θα παρουσιαστεί στις επόμενες εβδομάδες, στη διαδικτυακή σελίδα του Random Access Radio, με μουσικές επιλογές, λιγότερο αναμενόμενες :-).

Πέρα από τα άμεσα "projects", δουλεύονται κάποια νέα κομμάτια, χωρίς να είναι γνωστό αν θα παρουσιαστούν στους επόμενους μήνες, βρέθηκε το επόμενο μυθιστόρημα, που θα βασιστεί μια νέα σειρά εκπομπών, υπάρχει η περίπτωση (σε τοπικό επίπεδο γιατί πρόκειται για παράσταση) να παρουσιαστεί η εκδοχή μου βασισμένη σε έναν μονόλογο του αγαπημένου μου συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ, αλλά και θα υπάρχει μια δεύτερη εκπομπή του Distorted Memoirs, καθώς έπεσε στα χέρια μου η μοναδική συνέντευξη του προπαππού μου, που ήταν μετανάστης από την Σινώπη, και η οποία θα επεξεργαστεί ψηφιακά και θα εμπλουτιστεί με μουσικές και ήχους (χωρίς να έχω αποφασίσει ακόμα αν θα είναι δικές μου παραγωγές ή όχι).


Έστω και στις αρχές Φεβρουαρίου, εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά, και να σταματήσουν να συμβαίνουν όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα που στοιχίζουν καθημερινά τις ζωές συνανθρώπων μας.

Σχόλια