ChicOnAir_Episode 32 - 28 Ημέρες Μετά... Και βάλε! (Μέρος 2ο)


Συνέχεια από το Επεισόδιο 23.

Ο Θωμάς συνειδητοποίησε ότι σε μια τέτοια περίοδο που ένας ιός όπως ο "κρίση" έχει εξαπλωθεί με τέτοιο ρυθμό θα πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα ότι θα χαθούν πολλοί άνθρωποι και ανάμεσα σε αυτούς πολύ-αγαπημένα πρόσωπα. Ψάχνοντας στο πατρικό του σπίτι για εφόδια, ανακάλυψε ότι η μητέρα του, πρίν το τελευταίο σημείωμα είχε ετοιμάσει και κάποια τάπερ με φαγητό για τον "κανακάρη" της. Οπότε μαζί με την Έλενα και τον Μάρκο έφυγαν με αρκετά αποθέματα για το καταφύγιό τους, καθώς και με το σκύλο των γονιών του Θωμά, τον "Έκτορα", που όντως είχε επιζήσει από την επίθεση των ψυχωτικών.

Το ίδιο βράδυ, καθώς οι τρεις τους γυρνάνε στο καταφύγιό τους στο Κάστρο του Παντοκράτορα, δυο μολυσμένοι ψυχωτικοί τους επιτίθενται πολύ ύπουλα. Μάχονται δυναμικά, τους σκοτώνουν, αλλά δυστυχώς ο Μάρκος δαγκώθηκε από έναν από τους δύο. Η οποία ήταν γυναίκα και μάλιστα η πρώην του, που τον είχε ψύχωση από όταν είχανε χωρίσει, και από τη στιγμή που είχε μολυνθεί από τον ιό, η ψύχωσή της για τον Μάρκο ήταν ακόμα πιο έντονη. Επειδή πλέον και ο Μάρκος θα γινόταν ψυχωτικός, η Έλενα τον σκότωσε εν ψυχρώ αποκεφαλίζοντάς τον. Ο Θωμάς έχει πραγματικά σοκαριστεί. Από όταν ξύπνησε από το κώμα των 28 Ημερών (και βάλε)... δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του τι τροπή έχει πάρει η ζωή του. Η Έλενα τον τραβάει για να φύγουν μακριά μήπως και μαζευτούν άλλοι ψυχωτικοί που ακούσανε θόρυβο.

Όταν άρχισαν να ηρεμούν στο Κάστρο, η Έλενα του εξηγεί ότι η μόλυνση εξαπλώνεται στο αίμα κατευθείαν με την επαφή σε μερικά δευτερόλεπτα. Τον προειδοποιεί ότι αν μολυνθεί δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να τον σκοτώσει εν ψυχρώ. Ο Θωμάς ερεθίζεται πραγματικά με τη δυναμική προσωπικότητα της Έλενας. Σκέφτεται πως να φτιάξει λίγο ατμόσφαιρα. Βάζει για άλλη μια φορά να ακούσουν προηγούμενες ChicOnAir εκπομπές από το mixcloud. Καθώς πίνουνε λίγο κρασί που είχαν προμηθευτεί από το πατρικό του, αρχίζουν να φιλιούνται παθιασμένα και να κυλιούνται στα χώματα του Κάστρου κάνοντας πολύ έντονο έρωτα... (τελικά αυτή η ιστορία αρχίζει να μου αρέσει ακόμα πιο πολύ).

Αποφασίζουν να ψάξουν για νέο καταφύγιο στην Πρέβεζα και κατευθύνονται προς τον Υδατόπυργο. Στη διαδρομή συναντιούνται (επιτέλους) με επιζήσαντες. Τον Αντώνη και την έφηβη κόρη του την Άννα, που κρυβόνταν σε ένα διαμέρισμα της περιοχής. Τους προσκαλούν να περάσουν τη νύχτα μαζί.

Ο Αντώνης τους εξηγεί ότι καθώς άκουγε χθες το βράδυ ChicOnAir και αυτός στο mixcloud (άλλος ένας Πρεβεζάνος φαν) έγινε μια παρεμβολή που κάποιος έλεγε ότι στο Αγρίνιο υπάρχει το αντίδοτο ενάντια στη μόλυνση και προσκαλεί όλους τους επιζήσαντες να αναζητήσουν άσυλο. Παρότι έχει τις αμφιβολίες του, πληροφορεί τον Θωμά και την Έλενα ότι οι προμήθειες και κυρίως το νερό, αρχίζει να τελειώνει και δεν θα πρέπει να μείνουν ανενεργοί κρυμμένοι σε διάφορα διαμερίσματα. Εφόσον υπάρχουν σε άλλα μέρη επιζήσαντες.

Τελικά οι τέσσερίς τους μαζί και με τον σκύλο του Θωμά, τον Έκτορα επιβιβάζονται σε ένα "φτιαγμένο" datsun από ένα κατάλυμα γύφτων στο λιμάνι της Πρέβεζας και λίγο πριν τους επιτεθεί η μολυσμένη ψυχωτική οικογένεια των γύφτων καταφέρνουν και δραπετεύουν. Στη διαδρομή αρχίζουν να δένονται πολύ μεταξύ τους. Αναρωτιόνταν μάλιστα πως ήταν δυνατό σε μια τόσο μικρή πόλη να μην είχανε συναντηθεί παλιότερα και ενώ έχουν τόσα κοινά ενδιαφέροντα. Τα ρίξανε στις παθογένειες της επαρχίας και στο πως όλοι κλείνονται στο "καβούκι" τους.

Στη διαδρομή αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα λίγο μετά την Αμφιλοχία. Όταν ο Αντώνης πήγε να κατουρήσει του επιτέθηκε και τον δάγκωσε μια μολυσμένη ψυχωτική κατσίκα. Πως μολύνθηκε η κατσίκα; Ο βοσκός που συνευρίσκονταν σεξουαλικά μαζί της συχνά είχε και αυτός μολυνθεί. Ο Αντώνης συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να τη γλιτώσει, ζητάει συγνώμη από την κόρη του την Άννα που δεν θα μπορέσει ξανά να την αγκαλιάσει και παραδίδεται σε κάποιους δημοτικούς αστυνομικούς (όχι, δεν θα τους πω δημόμπατσους). Αυτοί τον πυροβολούν με μανία, αφού τελικά έχουν προμηθευτεί και όπλα λόγω του ιού της κρίσης και τις επιθέσεις από ψυχωτικούς. Πιθανότατα, παλεύουν με τις δικές τους ψυχώσεις χωρίς να έχουν μολυνθεί ακόμα. Παίρνουν τους άλλους επιζήσαντες σε ένα στρατόπεδο-κρυσφήγετο του Στρατηγού Λευτέρη Ευρωπαίου. Τον σκύλο τον αφήνουν πίσω παρά την παράκληση του Θωμά.

Ο Στρατηγός Ευρωπαίος τους προσκαλεί στο στρατόπεδό του και τους υπόσχεται πλήρη προστασία από τους μολυσμένους. Αφού διαμένουν κάποιες μέρες στο κρυσφήγετο, ο Θωμάς αρχίζει να υποψιάζεται ότι το "αντίδοτο" τελικά του Ευρωπαίου είναι να περιμένουν τους μολυσμένους να πεθάνουν της πείνας. Μάλιστα κύριος σκοπός του είναι να προσελκύσει γυναίκες που θα τις κάνει σεξουαλικές σκλάβες του (μάλλον θα πρέπει να ξαναδώ και την ταινία...), ώστε να δημιουργήσει έναν νέο πληθυσμό από την αρχή μαζί με τον προσωπικό του στρατό από δημοτικούς αστυνομικούς.

Ο Θωμάς προσπαθεί να αποδράσει αρχικά με την Έλενα και την Άννα, αλλά πιάνεται και φυλακίζεται από τους αστυνομικούς μαζί με έναν από τους υπαρχηγούς, τον Μνήμη, ο οποίος διαφωνεί με τα σχέδια του Στρατηγού και απέτρεψε τους αστυνομικούς από το να βιάσουν τις δυο γυναίκες.

Μέσα στην απομόνωση που τους κλείσανε, ο Υπαρχηγός Μνήμης εξηγεί στον Θωμά, ότι δεν είναι παγκόσμια πανδημεία, αλλά έχει θέσει σε καραντίνα μόνο την Ελλάδα, ίσως και την Ευρώπη. Την επόμενη μέρα, ο Θωμάς και ο Υπαρχηγός ετοιμάζονται για εκτέλεση και η Έλενα με την Άννα για ομαδικό δημομπατσικό (ουπς, το είπα;) βιασμό. Τον υπαρχηγό τον σκοτώνει ένας από τους αστυνομικούς. Ένας άλλος όμως από τη φρουρά θυμώνει γιατί τον συμπαθούσε και θεώρησε την εκτέλεση άδικη. Πάνω στον τσακωμό, ο Θωμάς καταφέρνει να αποδράσει και τρέχει να διασώσει τις κοπέλες. Καθώς οι άλλοι αστυνομικοί τον κυνηγούν, ο σκύλος του Θωμά, ο Έκτορας, εμφανίζεται τρέχοντας, ενώ από πίσω τον κυνηγάει μια αγέλη μολυσμένα ψυχωτικά σκυλιά, που τελικά επιτίθενται στους αστυνομικούς.

Ο Θωμάς βρίσκει το δωμάτιο της Έλενας και προλαβαίνει έναν αστυνομικό που πήγε να τη βιάσει και τον σκοτώνει με τα ίδια του τα χέρια. Δεν το περίμενε από τον εαυτό του, αλλά κάθε πότε βρίσκεις ευκαιρία να σκοτώσεις κάποιον και μάλιστα να δικαιολογείται απόλυτα από το σενάριο; Βρίσκουν και την Άννα, αλλά και τον Έκτορα και τρέχουν προς το "φτιαγμένο" datsun. Ο Στρατηγός Ευρωπαίος τους βλέπει και πάει να πυροβολήσει τον Θωμά, αλλά εκεί που τον σημαδεύει, του ορμάνε τα ψυχωτικά σκυλιά, αλλά και οι ψυχωτικοί αστυνομικοί (διπλή ψύχωση δηλαδή) και τον τρώνε. Με τον εξοστρακισμό της σφαίρας, ο Θωμάς τραυματίζεται και λιποθυμάει...

28 ημέρες μετά... αν και δεν παίρνουμε και όρκο, ο Θωμάς ξυπνάει σε ένα πολύ άνετο κρεβάτι. Έχει λιακάδα έξω. Η Έλενα και η Άννα κάνουν διαλογισμό στον κήπο, ενώ ένας Ταϋλανδός έμπορας περνάει απέξω για να τους αφήσει κάποιες προμήθειες.

Και έζησαν αυτοί καλά στην Ταϋλάνδη και ο υποφαινόμενος συνειδητοποιεί ότι όλα τα παραμύθια του έχουν happy ending...

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της ιστορίας μας 28 Ημέρες Μετά... Και βάλε. Δεύτερος μέρος και στο αφιέρωμα των ψυχωτικών μουσικών και καλλιτεχνών. Zomby, Actress, Leyland Kirby, Demdike Stare και πολλοί άλλοι ακόμα ψυχωτικοί.

Υστερόγραφο: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και έχει βασιστεί στην επεξεργασία του τίτλου, αλλά και της υπόθεσης της ταινίας του Dany Boyle, “28 Ημέρες Μετά”.

Tune in the ChicOnAir @ POPLIE (Wednesday from 22:00 till midnight)

Listen to the last episode of ChicOnAir @ POPLIE here.
Tracklist available here.

Σχόλια