ChicOnAir presents "Future Memoirs"


Δεν θα το κρύψω. Όχι, όχι, δεν θα το κρύψω. Έχω δει και εγώ το Blade Runner, αλλά και το 2001: Space Odyssey... Αλλά και άλλες όπως το The Road, το Metropolis, ταινίες αρκετές για να έχω αποκτήσει ουκ ολίγες μνήμες από το μέλλον που μας επιφυλάσσεται.

Όχι, δεν θα ακούσουμε αποκλειστικά μουσικές από τα soundtrack των παραπάνω ταινιών. Ποτέ δεν το έκανα στο ChicOnAir show και να πω την αλήθεια μου δεν είναι αυτό το κίνητρο κάθε φορά για να δημιουργήσω ένα mixtape. Να αναπαράγω soundtracks... Όχι, ότι δεν το κάνουνε κάποιοι πολύ επιτυχημένα δίνοντας σημαντικές πληροφορίες ταυτόχρονα. Το ChicOnAir, όμως, αναζητάει μουσικές που θα αποτελέσουν το soundtrack για ταινίες που δεν έχουν ακόμα γίνει ή σε μια διαφορετική προσέγγιση άλλων υπαρκτών ταινών... 

Κάπου εδώ δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα; Ποιο είναι το μέλλον που μας έχει κάνει περισσότερο εντύπωση; Ποιο είναι το μέλλον που αισθανόμαστε πιο οικεία; Ποιο είναι το πιο εφικτό; Ποιο είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο; Τελικά πως είναι το μέλλον που θα επιλέγαμε; Τουλάχιστον με τη φαντασία μας ας προσπαθήσουμε να το δημιουργήσουμε και να το δούμε μπροστά μας.

Μέσα από τις μουσικές των Kuedo, Drexciya, Daedelus, King Britt, Autechre και πολλών πολλών άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών θα πολεμήσουμε με γιγαντιαίες ρομποτικές αράχνες, θα ταξιδέψουμε με μηχανές του χρόνου, θα περπατήσουμε δίπλα από ανδροειδή και ρομπότ που δεν είχαμε φανταστεί, θα γνωρίσουμε και θα μιλήσουμε ακόμα και με τον Jibba Jabba, θα δούμε πλανήτες από πολύ κοντά, αλλά θα κάνουμε και μια βουτιά στο κενό  χωρίς βέβαια να πάθουμε κάτι (είπαμε "μέλλον") και θα ζήσουμε σε παράλληλα σύμπαντα... έτσι τόσο απλά, μουσικά! Album εβδομάδας Terrence Dixon - From the Far Future_Part 2.

Αυτή την Τετάρτη 19.12.2012 από τις 21:00 μέχρι και τις 23:00 αποκλειστικά στην ιντερνετική σταθμάρα μας, τον Poplie.

Tune in the ChicOnAir!!!
 

Σχόλια