I do not gamble, but he's a sure bet! Or beat?


Οι μουσικές ανακαλύψεις και αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών είναι ουκ ολίγες. Μια από αυτές ήταν το label του Bill Kouligas, PAN records. Το artwork του album Grapes and Snakes των Aaron Dilloway και Jason Lescalleet, η jazz εποποιία του album Brud: Volumes I-III (1995-2011) by Andre Vida (της πρώτης δικής μου αγοράς από PAN records), συνεντεύξεις του ίδιου του δημιουργού του label, ήταν αρκετά για να αρχίσω να αναζητώ περισσότερο τις μουσικές και τις κυκλοφορίες του.


Μετά από λίγο διάστημα από την πρώτη γνωριμία με το label, κυκλοφορεί το album, αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο, Diversions 1994-1996 by Lee Gamble. Η ιδέα να πάρεις παλιές jungle κασσέτες των 90s και να τις απογυμνώσεις από τα φρενήρη μπάσα τους για να δημιουργήσεις ambient ηλεκτρονική μουσική, ήταν από μόνη της αρκετή για να με βάλει στο τριπάκι να αγοράσω κατευθείαν το album. 


Βλέποντας και το παραπάνω clip που δημιούργησε ο ίδιος ο Lee Gamble μαζί με τον Dave Gaskarth και ακούγοντας το album, δεν μπορείς να μην παρασυρθείς στον δαίδαλο που δημιούργησε ο ιδιοφυής αυτός παραγωγός. Και μου θύμισε με κάποιον τρόπο τη δουλειά, την αισθητική και την ευφυία των Demdike Stare, που κάνανε παρόμοια δουλειά στην techno μουσική. Την οδηγήσανε σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια. Το ίδιο κάνει και ο Lee Gamble στην jungle...

Παρακάτω είναι το σετ που έκανε ο Lee Gamble στο Boiler Room:


Επίσης, το mix για το ιντερνετικό μουσικό περιοδικό, FACT:


Να μην ξεχάσω βέβαια να αναφέρω και την νέα κυκλοφορία του σε PAN records, Dutch Tvashar Plumes, που μας παρουσιάζει τα post-ταξίδια του στην techno μουσική.

Εγγύηση για το μέλλον της ηλεκτρονικής μουσικής...

Σχόλια