January 15 News


Πολυάσχολος Ιανουάριος... ή έτσι νομίζω.

Όσον αφορά το εβδομαδιαίο ChicOnAir Show στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του poplie, πραγματοποιήθηκαν τρεις εκπομπές. Στην πρώτη 4ωρη εκπομπή παρουσιάστηκαν τα διαφορετικά sessions, όπως τα είχα προετοιμάσει για το Armagidon χριστουγεννιάτικο πάρτυ, μια με τη λογική των τελευταίων εκπομπών και το diggin στη δισκοθήκη μου με διαφορετικές μουσικές και καλλιτέχνες και μια εκπομπή που "βυθίστηκα" στην προσωπική μου αγάπη στην "πειραγμένη" ηλεκτρονική μουσική:













Όσον αφορά το project βασισμένο στο Δράμα του Γκαίτε, ΦΑΟΥΣΤ για την διαδικτυακή πλατφόρμα του Random Access Radio, παρουσιάστηκε το δεύτερο επεισόδιο με την αρχή της νέας χρονιάς:




Ήδη το τρίτο επεισόδιο είναι στη διαδικασία προετοιμασίας και με αφορμή κάποιες από τις ιδέες που εμφανίστηκαν, έφτιαξα ένα magisto trailer:



Δουλεύοντας το έργο του Γκαίτε, είναι πολλές φορές, που πρέπει να "αναιρέσω" κάποιες από τις σκέψεις ή "επιθυμίες" για το πως θα το παρουσιάσω. Είναι πολλές οι φορές που νιώθω ότι είναι "μεγάλο" project, και αυτές τις στιγμές πρέπει να επαναφέρω τον εαυτό μου στο "Τώρα". Δεν είναι ο στόχος να παρουσιαστεί ένα "μεγάλο" project. Στόχος είναι να παρουσιάσω την Soundtrac-es version. Αυτή η σκέψη με χαλαρώνει. Με επαναφέρει στην αρχική μου επιθυμία και επιστρέφω στο κείμενο και τη βασική ιδέα. Επανέρχομαι στο κεφάλαιο, που δουλεύω κάθε φορά από το κείμενο του Γκαίτε και αρχίζω να χτίζω το storyboard. Και ενώ το τρίτο επεισόδιο ήταν να συμπεριλάβει δυο διαφορετικά κεφάλαια, η συνειδητοποίηση ότι θα βγει τρίωρη εκπομπή, και ότι πιθανότατα θα "χάσω" την μπάλα, σε ένα τόσο συμπηκνωμένο κείμενο (του Γκαίτε), με επαναφέρει στη σκέψη ότι πρέπει να προχωράω βήμα-βήμα. Πιθανότατα είναι ένα "μεγάλο" project, αλλά αυτό δεν θα γίνει με σκέψεις όταν ακόμα βρίσκομαι στο τρίτο κεφάλαιο. Πιθανότατα θα είναι όταν ολοκληρωθεί. Οπότε, δεν έχει νόημα να χάνομαι σε "μεγάλα" ή "επικά" οράματα!!! Δεν με ενδιαφέρουν οι ψευδαισθήσεις. Με ενδιαφέρει περισσότερο να απολαμβάνω τον κόσμο που δημιουργείται μπροστά μου. Δεν το κρύβω ότι και ο κόσμος του ΦΑΟΥΣΤ, μέσα από την Soundtrac-es εκδοχή με συναρπάζει.

Τι κρατάω μέχρις στιγμής από το κείμενο του Γκαίτε μιας και κάποιος που θα παρακολουθήσει την εκδοχή θα αναρωτηθεί που υπάρχει το κείμενο του Γκαίτε; Διαβάζοντας κεφάλαιο-κεφάλαιο ή ακόμα και στίχο-στίχο, αναζητώ το κείμενο που θα ενταχθεί στην νέα αυτή εκδοχή. Πολλές φορές, οι στίχοι του Γκαίτε δημιουργούν τις σκηνές ή εμπλουτίζουν τις σκηνές της ιστορίας ή ακόμα εμπλουτίζουν τον ίδιο τον χαρακτήρα της εκδοχής. Κάποιοι στίχοι διαβάζονται αυτούσιοι. 

Όσον αφορά την ιστορία μέσα από την εκδοχή, δεν πρόκειται για έναν γερασμένο Δρ Φάουστ. Είναι ένας σαραντάρης επιστήμονας, που ζει σε έναν κόσμο, που ύστερα από την εξάπλωση του ιού Μεφίστο, οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στους σταθμούς του μετρό. Όσοι επιβίωσαν τουλάχιστον. Ο Δρ Φάουστ ήταν ακόμα μικρό παιδί όταν συνέβη αυτό. Στο τέλος του δεύτερου επεισοδίου οι υπεύθυνοι του Νέου Κόσμου του ζητάνε να κάνει ένα ταξίδι στο Χρόνο για να μπορέσει να ανακαλύψει πως δημιουργήθηκε και εξαπλώθηκε ο ιός. Μήπως και καταφέρει να αποτρέψει την ίδια την εξάπλωση και... σώσει τον κόσμο; :-)

Στις βασικές αναφορές της Soundtrac-es εκδοχής είναι και η ταινία "12 Πίθηκοι" σε σκηνοθεσία του Terry Gilliam.

Θα ήθελα να αναφερθώ και σε μια ακόμα δημιουργική προσπάθεια, που βασίζεται σε κάποιες εξομολογήσεις ενός φίλου. Τις αναφέρω σαν εξομολογήσεις παρά σαν στίχους ή τραγούδια, τον οποίο και βοηθάω στην παραγωγή. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα...

Τέλος, μιας και πλησιάζουν τα γενέθλιά μου αποφάσισα να κάνω ένα καλό δωράκι στον εαυτό μου αγοράζοντας τα παρακάτω παιχνίδια για το στούντιο:


Σχόλια