Awesome Tapes From Africa @ CAMP, Athens_08.06.12


Η πρόσκληση του Brian Shimkovitz (Awesome Tapes From Africa) είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Να πω την αλήθεια μου, νιώθω ότι η συνεχής πρόσκληση/προώθηση παραγωγών/djs της ηλεκτρονικής σκηνής έχει κυριαρχήσει κάπως και λίγη περισσότερη ποικιλία δεν χάλασε κανέναν. Όχι, ότι δεν θα παρευρεθώ με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και σε αυτές τις βραδιές... Οπότε, θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας την επόμενη Παρασκευή 08 Ιουνίου στον πολυχώρο CAMP (Contemporary Art Meeting Point).

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για την εκδήλωση και τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν:

Παράθεση
Η mafia και το vinyl microstore παρουσιάζουν:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Ιουνίου _ 21:30 @ CAMP [Contemporary Art Meeting Point]

Brian Shimkovitz aka
AWESOME TAPES FROM AFRICA
[Awesome Tapes dj set] USA

plus
KING ELEPHANT [Inner Ear] GR

Δ Δ [Pushing Red] GR

LUNAR MIASMA [Digitalis, Sicsictapes, Moon Glyph, Phase!, Orila] GR
_____________________________________
 

AWESOME TAPES FROM AFRICA

Μετά από μια περίοδο στην Γκάνα όπου μελέτησε την τοπική hip hop σκηνή παρέα με τον Γκανέζο ήρωα Εbo Taylor, ο Brian Shimkovitz, ένας έμπειρος εθνομουσικολόγος από το Brooklyn, συγκέντρωσε χιλιάδες κασσέτες σπάνιας αφρικανικής μουσικής (highlife, soukous, sakara, bikutsi, proto-rai etc) από τη Ζιμπάμπουε και την Αιθιοπία μέχρι τη Σενεγάλη και την Αλγερία. Μοιράστηκε το θησαυρό του μέσα από το blog του AWESOME TAPES FROM AFRICA, το οποίο πλέον εξελίχθηκε σε ένα εξοχότατο label που μετράει ήδη δύο εξαιρετικές κυκλοφορίες.
O Brian περιοδεύει και παρουσιάζει ένα εκκεντρικό show, στο οποίο μιξάρει μόνο τις original κασσέτες του.
Αναμείνετε ένα εκρηκτικό και άκρως χορευτικό ταξίδι μέσα στο μουσικό πολιτισμό ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου που σίγουρα ΔΕΝ έχετε ξ α ν α μ α τ α κούσει και δει!

_____________________________________

KING ELEPHANT

Οι ζωντανές του εμφανίσεις είναι αξέχαστες. O John Karras είναι αφρικάνος, με πατέρα από την Ακτή Ελεφαντοστού και μητέρα από το Μπουρουντί. O ίδιος έχει μία έφεση στο να βαράει τα τύμπανα κυρίως σε αφρικάνικα τέμπο, είτε παίζει ως King Elephant είτε παρέα με τους BG. Σαμπλάρει και λουπάρει επίσης με μεγάλη επιτυχία άναρχες ψυχεδελικές φωνές, τις παλάμες του, το άλτο σαξόφωνό του και διάφορα διαλογιστικά analog riffs. Συνήθως παίζει με διάφορους φίλους που τους ανακοινώνει εκείνη τη στιγμή. Είπε ότι θα έχει και αυτή τη φορά εκλεκτούς καλεσμένους. Έχει μαζέψει πολλή από τη δουλειά που παρουσιάζει στα live του στο album "King Elephant" που κυκλοφορεί σε συλλεκτικό βινύλιο από την πατρινή Inner Ear. Παίζει λίγο πριν τον Brian...
 

 ____________________________________

Δ Δ

Ο Δ Δ είναι ένας ηλεκτρονικός μουσικός από την Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 12 χρονών, όταν πήρε το πρώτο του drum set. Η αναζήτηση στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής ήρθε λίγα χρόνια αργότερα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009, παίζοντας είτε dj set είτε live, με ονόματα όπως Lukid, Actress, Africa Hitech, Zomby, O­neohtrix Point Never, Loefah, Addison Groove, Boddika και O­neman. Τον Αύγουστο του 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, το "Sportex", από την αμερικάνικη Pushing Red με remix από την Ikonika, ενώ η επόμενη κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στο 2012. Αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω σε νέο υλικό, μέρος του οποίου θα παρουσιάσει στο Camp. Παίζει λίγο πριν το Βασιλιά Ελέφαντα...

_____________________________________

LUNAR MIASMA

Ο Πάνος Αλεξιάδης γράφει μουσική ως Lunar Miasma από το 2009 και έχει ήδη πάνω από 13 κυκλοφορίες στο ενεργητικό του σε σημαντικά διεθνή labels (Digitalis, Hooker vision, Stunned, Sweat Lodge Guru) αλλά και εγχώρια (Phase!, Orila), ενώ στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει το πρώτο του LP στην βρετανική Under The Spire, ένα split με την Motion Sickness Of Time Travel και ένα με τον Panabrite καθώς και κασέτες στην Moon Glyph και Tranquility tapes. Έχοντας αφήσει πίσω το heavy drone παρελθόν του χρησιμοποιώντας synthesizers και fx, δημιουργεί ψυχεδελικά ηχοτοπία και προτείνει την δική του άποψη πάνω στις kosmiche αναζητήσεις και τις hypnagogic εμμονές. Θα ανοίξει τη βραδιά...
 

_____________________________________

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Ιουνίου
CAMP
Contemporary Art Meeting Point
Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα

21.30
Minimum damage | €5

Παράθεση

Παρακάτω συμπεριλαμβάνω και ένα minimix που επιμελήθηκε για την προώθηση του Worldwide Festival που διευθύνει ο Gilles Peterson στο Sete της Γαλλίας κάθε καλοκαίρι.
Τα λέμε από κοντά λοιπόν στο CAMP!!

Σχόλια