Zed Bias @ Mikrokosmos, Athens, 02.02.2013


Ο Οβελίξ στη χώρα του Μπάσου. Αν επέλεγα έναν παραγωγό/dj για να δημιουργήσω ένα μπασο-κόμιξ, σίγουρα ο Zed Bias θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Το σχόλιο βέβαια δεν γίνεται λόγω του σωματικού εκτοπίσματος του Zed Bias, αλλά για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος παραγωγός είναι σαν να έπεσε στο καζάνι με το "μαγικό ζωμό" από μικρός και δεν χρειάζεται τη "δόση" του για να συνεχίζει ακάθεκτος να βγάζει μουσικάρες όλα αυτά τα χρόνια. 

Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς άρχισα να αναζητώ τις παραγωγές του. Πιθανότατα ήταν με την αφορμή του album του σαν Maddslinky, Make a change και κυρίως το κομμάτι του, Lost on Tenori Street, που πρωτοάκουσα στην εκπόμπα του Haunted Dancehall:




Μετά ήρθαν τα δύο FACT mixes στη σειρά σαν Zed Bias και σαν Maddslinky:




Η λίστα με τις αναφορές σίγουρα μπορεί να συνεχιστεί, όπως το πολύ αγαπημένο album στην Tru Thoughts, Biasonic Hotsauce-Birth of the Nanocloud, με τη συμμετοχή πολλών ακόμα νεότερων Βασιλιάδων του Μπάσου, album που το έλιωσα στις ChicOnAir εκπομπές όλο το καλοκαίρι. Αλλά και τη βραβευμένη  ηχο/sample-θήκη που έδωσε στη Loopmasters εδώ. Και σίγουρα η garage περιοδός του παρέα με El-B, Noodles, και λοιπούς...

Οπότε, δεν χρειάζεται καν να πω ότι δεν τη χάνουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Παρακάτω όλες οι πληροφορίες όπως μπορείτε να τις βρείτε στο newsletter της εκδήλωσης:

Παράθεση
Μετά την απόλυτη επιτυχία του roadblock πάρτυ στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη στο Μικρόκοσμο, με καλεσμένο τον Νεοϋορκέζο FaltyDL, οι Black Athena και ο Runner επιστρέφουν στον ίδιο χώρο για το δεύτερο απo τα τρία πολύ special events τους για φέτος.

Ανεβάζουν ταχύτητα και - επιτέλους - υποδέχονται το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενα ζωντανό θρύλο της αγγλικής αλλα και της παγκόσμιας ηλεκρονικής σκηνής. Έναν DJ/παραγωγό ο οποίος εν έτει 2013 είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, έχοντας στο μανίκι του ένα μεγάλο αριθμό επικείμενων κυκλοφοριών σε σπουδαία labels όπως το "αλεξίσφαιρο" Swamp81 ή η Tru Thoughts και ο οποίος προέρχεται απο guest DJ slots σε καίρια φεστιβάλ της Κροατίας (Outlook & Dimensions), μέχρι και τo Warehouse Project στο Manchester.

Μιλάμε για τον Zed Bias aka Maddslinky, από το αγαπημένο Manchester, ο οποίος μετράει σχεδόν 2 δεκαετίες εμπειρίας production/engineering/djing, καθώς και αμέτρητες κυκλοφορίες/επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τα τεράστια 2-step grooves δώδεκα χρόνια πριν, που τραγουδιούνται σε όλο το μήκος και το πλάτος του πλανήτη ακόμα και σήμερα (βλέπε π.χ. Neighbourhood/I feel good, good, good!), το φοβερό του πέρασμα από την Broken Beat σκηνή σαν Maddslinky στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, μέχρι και το εκπλητκικό come back του, μέσω του Loefah και του Swamp81 τo 2011. Το 2013 βρίσκει τον Zed σε μία ολόφρεσκια ελλειπτική τροχιά γύρω από το house, το garage και το techno σε σημείο που και τα 3 είδη αναπροσδιορίζονται σε κάτι ενιαίο, φέροντας πάντα τη δική του μοναδική υπογραφή ως παραγωγού. Η μουσική του παίζεται από πάρα πολλούς μεγάλους παίκτες, ενω τα DJ sets του αποτελούν special missions, tailor made για χορό αλλά και ουσία ταυτόχρονα, γεμάτα riddims & χαμηλές συχνότητες.

Οι
Black Athena & o Runner με τη βοήθεια του καλύτερου 'κινητού' custom made sound system της Αθήνας, περιμένουν πως και πως να ανοίξουν τον Zed στο αγαπημένο sweat box που είναι το φουαγιέ του Μικρόκοσμου, μιας και το συγκεκριμένο event αποτελεί ορόσημο για την Αθήνα και τα parties που αυτή η παρέα στήνει εδω και καιρό. Απλά δεν χάνεται!



Red Bull Music Academy, Black Athena & Runner present Six Zed Bias @ Mikrokosmos


Saturday the 2nd of February, 2013

Mikrokosmos, Syngrou Ave, 106, Athens, 11741

Doors: 11pm


FREE ENTRY





Contact:

Black Athena







T: 2121011997 / 6948860347



Listen to Black Athena live every Saturday & Sunday, 1-3pm on Athens International Radio 104.4FM or via: www.athina984fm.gr & www.air1044fm.gr .
Παράθεση

Τέλος, για να έχετε μια ακόμα καλύτερη εικόνα το τι θα γίνει αυτό το Σάββατο, δείτε και το set του στο Boiler Room:



Σχόλια