ChicOnAir presents "Twist-ed Shout"


Για άλλη μια φορά η δημιουργία ενός ChicOnAir mixtape ξεκίνησε από το... μηδέν!! Χωρίς αρχική ιδέα, χωρίς κάποια μουσική κατεύθυνση... εν ολίγοις... ΤΙΠΟΤΑ!

Ξεκίνησε αρχίζοντας με google αναζήτηση φωτογραφιών. Έγραφα διάφορους άσχετους τίτλους και ονόματα που μου έρχονταν στο μυαλό. Και έπεσα στην παραπάνω φωτογραφία. Η απεικονισμένη "χορογραφία" με κατεύθυνε σε έναν τίτλο τραγουδιού των Beatles - Twist and Shout... Προέκυψε η ιδέα να το σαμπλάρω... με μια μπασογραμμή αναφορά στο footwork. Όπου και δημιουργήθηκε η βάση του mixtape, και το πρώιμο κομμάτι, Twisted Shout.

Οπότε στο συγκεκριμένο mixtape γίνεται ένα ταξίδι σε χαρακτηριστικές κυκλοφορίες του ήχου που δημιουργήθηκε στο Chicago, το footwork ή juke και επηρέασε αρκετούς διαφορετικούς παραγωγούς. Δεν προλαβαίνουμε να ακούσουμε την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Dj Rashad στη Hyperdub (δεν είμαι και υπέρμαχος του leaking), αλλά θα ακούσουμε χαρακτηριστικές προηγούμενες κυκλοφορίες του. 

Αλλά και άλλους παραγωγούς όπως Traxman, Dj Spinn, Dj Manny και labels όπως Planet Mu, Lit City Trax, Ghettophiles και ελεύθερες κυκλοφορίες από footwork jungle, worldwide juke και ο κατάλογος συνεχίζεται. Θα ακούσουμε επίσης και παραγωγούς εκτός Chicago, που έχουν επηρεαστεί άμεσα όπως Addison Groove, Ramadanman και λοιπούς.

Ε, μην τα προδώσουμε και όλα πια. Συντονιστείτε αυτή την Τετάρτη 06.03.13 από τις 21:00 μέχρι και τις 23:00 αποκλειστικά στην υπερσταθμάρα μας, Poplie.

Tune in the ChicOnAir!!!

Σχόλια