Please Kill me


Οι Drog_A_tek μαζί με τους Erasers, τους Sancho 003 και τον Biomass παρουσιάζουν ένα οπτικό/ακουστικό αφήγημα με τίτλο "Please Kill me". Μουσική, κολάζ απο ταινίες, live cinema και performance ειναι αυτό που θα παρουσιαστεί απο αυτήν την εκκεντρική ομάδα μουσικών, κινηματογραφιστών, εικαστικών και γραφιστών στις 30 Ιανουαρίου στη Μύγα. θα ακολουθήσει dj set απο τους quetempo all stars.

Οι drog_A_tek είναι ένα ελαστικό μουσικό σχήμα που αυτοπροσδιορίζεται σε κάθε του συνάντηση· ένα ετερόκλητο αλλά και εκλεκτικό σύνολο αυτοσχεδιαστικής αταξίας που δημιουργήθηκε το 2001 στην Αθήνα, το οποίο ηχογραφεί στιγμές σε πραγματικό χρόνο και παράγει προσωρινά ηχητικά/ οπτικά περιβάλλοντα. Χρησιμοποιεί, ακουστικά, ηλεκτρικά και ψηφιακά μουσικά όργανα, γραφομηχανές, τεχνολογικα σκουπίδια και άλλα αντικείμενα, συχνότητες, εικόνες, ηχογραφημένα αρχεία/τοπία με τα οποία κατασκευάζει μικρές δημόσιες αποσπασματικές αφηγήσεις. Οι drog_A_tek εξελίσσουν τις παραστάσεις τους πέρα από κάθε κανόνα χρήσης των υλικών τους. Εκπέμπουν, αλλά και λαμβάνουν, γνωστές/ άγνωστες διηγήσεις και εφήμερες επιθυμίες. Τυπώνουν μουσική, αφίσες, stickers, γράφουν σε τοίχους και στο διαδίκτυο.

Οι the erasers είναι μία καλλιτεχνική ομάδα που η δουλειά της βασίζεται στην ενοποίηση φαινομενικά διαφορετικών καταστάσεων όπως το live cinema, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός, οι εγκαταστάσεις, η performance και η ζωντανή δράση. Οι διαφορετικές καλλιτεχνικές φόρμες που ενσωματώνονται στις δράσεις τους, στοχεύουν στην δημιουργική ανταλλαγή εμπειριών γύρω από ένα νέο «ανοιχτό» έργο. Ο συνδυασμός των διαφορετικών αυτών στοιχείων αποτελεί τον πυρήνα της αναζήτησης των erasers για μια νέα ηχητική/οπτική γλώσσα:

1. Μία γλώσσα που να μπορεί να περιγράψει τόσο την άμεση εκπομπή της καλλ.ομάδας όσο και τις άμεσες αντιδράσεις του κοινού σε αυτήν.
2. Μία γλώσσα που αναζητά να ενσωματώσει τη συμμετοχή του κοινού.
3. Μία γλώσσα που συμπεριλαμβάνει τόσο τις πιο εξελιγμένες χρήσεις των νέων τεχνολικών εφαρμογών όσο και την υπονόμευση των ίδιων των εφαρμογών αυτών από την αυτονομημένη χρήση.

Οι the erasers οικειοποιούνται τις ιδιαιτερότητες και την αρχιτεκτονική του εκάστοτε χώρου που υποδέχεται τις ζωντανές δράσεις τους. Οι ιδέες σκοπίμως παρουσιάζονται σαν ένα μη γραμμικό και αποσπασματικό φαινόμενο στις ζωντανές τους εμφανίσεις τους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται, η ελευθερία πλοήγησης ανάμεσα στους ήχους, τις εικόνες και το περιβάλλον που οι ίδιοι παράγουν.

O Biomass (dj, παραγωγός ηχητικών /οπτικών ) είναι μια ιδέα που ξεκίνησε στην ιταλία το 1996 παίζοντας σε φεστιβάλ και καταλήψεις, συνταιριάζοντας μίνιμαλ ατμόσφαιρες και ηλεκτρικό / σκελετικό dub με πολιτικές ιδέες και αλχημεία απαλλοτροιωμένου ήχου και εικόνας από τα μέσα, προς όφελος του δικού του εκφραστικού κόσμου.

Οι Sancho είναι το ηλεκτροακουστικό ντουέτο των Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα) και Κώστα Παντέλη (κιθάρα). Σχηματίστηκαν το τέλος του 2006. Δεν έχουν βάση για το σχήμα τους. Ταξιδεύουν τον περισσότερο καιρό δίνοντας συναυλίες, χρησιμοποιώντας την αλλαγή των τοπίων ως βασικό στοιχείο του ηχητικού περιβάλλοντος που δημιουργούν. Αυτοσχεδιάζουν μεταξύ θορύβου και ησυχίας, επανάληψης και αφαίρεσης, σαμπλάροντας τα όργανα τους. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις εγκλωβίζουν τον ακροατή τόσο σε προσωπικά και οικεία για αυτόν ηχοτοπία όσο και σε άγνωστα και άγρια σημεία της φαντασίας του.

Σχόλια

  1. Που θα βρούμε άλλη ευκαιρία να απολαύσουμε όλους αυτούς τους αγαπημένους δημιουργούς και μάλιστα την ίδια βραδιά!!

    Περισσότερες πληροφορίες και στο site του πολυχώρου Μύγα: http://mygainathens.com/

    Καλή επιτυχία παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου